O femeie cu două utere a născut doi copii, în zile diferite! Cum arată și care este povestea ei

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 24 ian 2024, 16:42

Cine este femeia cu două utere

Sursa: Unsplash

O femeie din Alabama, SUA, s-a născut cu două utere și a adus pe lume doi copii care s-au dezvoltat separat și care s-au născut în zile diferite.

Femeia cu două utere, pe nume Kelsey Hatcher, are o poveste de viață inedită, iar aceasta a devenit cunoscută în toată lumea pentru condiția ei medicală, din cauza căreia a ajuns să aibă o sarcină dublă.

Care este povestea femeii cu două utere

Povestea lui Kelsey a început la vârsta de 17 ani, moment în care a aflat că s-a născut cu două utere.

Uterul dublu mai poartă denumirea și de uter didelphys, iar aceasta reprezintă o anomalie congenitală foarte rară, întrucât apare la circa 0,3% dintre femei.

Deși știa că are uter dublu, femeia nu s-a gândit, nici pe departe, că va avea o sarcină dublă, mai ales că cele trei sarcini pe care le-a avut înainte au fost unele normale, care s-au dezvoltat într-un singur uter.

Însă, în momentul în care a aflat că este însărcinată în ambele utere, atât Kelsey, cât și soțul ei, au avut parte de un adevărat șoc.

„Am zis: «Ei bine, sunt două acolo». Și el a spus: «Minciuni». Eu am zis: «Nu, nu mint»”,  povestește femeia.

Ulterior, Kelsey Hatcher a născut cele două fetițe în zile diferite, la spitalul din Alabama. Prima născută a fost Roxi, care a venit pe lume marți seară, iar Rebel, sora ei, s-a născut miercuri dimineață, la aproximativ zece ore distanță de Roxi.

„Se pare potrivit că au avut două zile de naștere. Ambele aveau propriile lor ”case”, iar acum ambele au povești de naștere unice”,  spune mama fetițelor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cele mai importante 8 semne care anunță o sarcină! Când încep primele simptome ale sarcinii?

Medicii nu-și pot da seama dacă cele două copile sunt gemene

Conform spuselor medicilor de specialitate, nu poate fi stabilit, exact, dacă cele două sunt gemene, întrucât, pe parcursul sarcinii, nu s-au dezvoltat în același uter.

„Tehnic, da și nu”, spun Dr. Patel și Profesorul Davis, citați de news.sky.com.

Însă, pentru părinți cel mai important aspect este că sarcina a decurs în parametri normali, că cele două fetițe sunt sănătoase și că nu au existat complicații la naștere, motiv pentru care le sunt recunoscători medicilor care au monitorizat-o pe Kelsey.

Citește și: Cine e femeia de 56 de ani însărcinată cu copilul fiului ei. Gestul care a stârnit reacții controversate pe internet: „Ești o femeie bolnavă”

„Niciodată în cele mai sălbatice vise ale noastre nu am fi putut planifica o sarcină și o naștere ca aceasta, dar aducerea în siguranță a celor două fetițe sănătoase în această lume a fost întotdeauna obiectivul, iar medicul ne-a ajutat să realizăm acest lucru”,  susține mama fetelor într-un comunicat transmis de spitalul din Alabama.