Cum se joacă bebe cu folos? Top 5 jucării valoroase pentru bebeluşi

Author: Lavinia Medrea

Jucăriile sunt amintirile la care te uiţi în urmă cu drag, iar datorită faptului că trăim în secolul 21, producătorii au dus jucăriile pentru bebeluşi la un cu totul alt nivel.

Fie că vorbim de jucării cu rol educativ care stimulează arta şi creaţia, de jucării din lemn, sau jucării speciale pentru dezvoltarea senzorială, toate au fost elaborate pentru a stimula dezvoltarea celor mici, într-o manieră amuzantă şi distractivă.

Pentru ca selecţia jucăriilor să fie mai uşoară, am pregătit un top 5 jucării valoroase pentru bebeluşi pe care le găseşti acum în magazine.

1. Salteluţe de joacă şi pernuţe multifuncţionale

Perfecte pentru a-i asigura micuţului un mediu confortabil în care să se joace şi să se simtă liber. Sunt proiectate în diferite design-uri care vin cu diferite accesorii şi funcţii: cupole detaşabile cu sau fără luminiţe, jucării din material cu prindere prin scai sau inel, jucării care foşnesc sau scot diferite sunete şi pernuţe multifuncţionale care pot veni în diferite forme, într-o cromatică bogată şi poate chiar haioasă, umplute cu puf, aer etc.

2. Jucării montessori din lemn

Aceste jucării pot avea un rol important în dezvoltarea intelectuală a celui mic, mai ales în gândirea analitică. Gama este extrem de variată şi colorată, fiind dezvoltate special pentru mai mult vârste.

Fiecare set poate veni cu mai multe activităţi incluse, gândite pentru dezvoltarea motricităţii fine şi a gândirii spaţiale, coordonarea mână-ochi, dezvoltarea logicii şi abilităților de rezolvare a problemelor, dezvoltare abilități cognitive etc.

Seturile sunt confecţionate din lemn de calitate, atent prelucrate, având vopsea non-toxică pe bază de apă, special destinată pentru cei mici.

3. Jucării din silicon; cuburi cu numere

Jucăriile din silicon sunt disponibile în modele haioase şi amuzante, cu o textură moale sub diferite forme de animale, maşinuţe, fructe, legume etc.

Acestea sunt confecţionate din silicon non-alergic, ideale şi pentru bălăceala din timpul băii şi joaca de zi cu zi.

Cuburile cu numere se pot găsi într-o paletă largă de culori, pregătite pentru joaca micuţilor.

Modelele diferă şi aici, unele seturi conţin mai multe numere pe un singur cub, altele având doar un singur număr şi diferite elemente senzoriale. Sunt special concepute pentru a putea fi sterilizate şi pentru a rezista până la 120 de grade Celsius.

4. Cărţi textile senzoriale şi jucării senzoriale

Cărţile textile senzoriale sunt acele cărţi care vă vor fascina bebeluşul cu fiecare sunet, culoare şi textură.

Acestea conţin

- Tematici variate: de la fructe şi legume la vehicule şi animale, cărţile textile sunt ocazia perfectă pentru a-i introduce pe cei mici într-o nouă lume;

- Diverse texturi: fiecare pagină este concepută special pentru stimularea simţului tactil;

- Calitate şi siguranţă: materialele sunt non-toxice fiind uşor de curăţat şi întreţinut.

Jucăriile senzoriale sunt special dezvoltate pentru a diversifica experienţele zilnice de joacă a celor mici. Confecţionate din diferite materiale şi cu diferite aplicaţii cum ar fi oglinzi sau materiale care fac zgomot, aceste jucării dezvoltă capacitatea intelectuală şi încurajează curiozitatea.

5. Centre de activităţi

Această categorie de jucării are o gamă incredibil de variată şi de diversificată cu diferite funcţii incluse. Materialele de fabricaţie diferă de la model la model (lemn, plastic, materiale textile etc.)

Aici, toate cele enumerate mai sus pot fi combinate, rezultând jucării incredibile cu peste 5-6 activităţi per centru, de care cei mici vor fi atat de incantati.

Toate aceste jucării pentru bebeluși au un impact intelectual considerabil în dezvoltarea lor prin intermediul unor activităţi distractive şi amuzante care le pregătesc modul de gândire şi analizare. Când eşti părinte ştii că atunci când cumperi o jucărie, e important să ai în vedere şi valoarea ei - cât timp o va folosi cel mic, ce beneficii va avea de pe urma să, cum îl ajută să se dezvolte, ce învață cu ajutorul ei?

Există atât de multe opţiuni pe piaţă, dar când vine vorba de copilul tău mic ar trebui să-ţi faci timp să scanezi descrierile jocurilor și jucariilor, să faci comparaţii între ele şi să te asiguri că alegi ce e mai potrivit. Intră în magazinul online junios.ro şi cauta cele mai frumoase şi valoroase jucării pentru bebeluşul tău.