Atunci când erbicidele își fac treaba în grădină – Cum să combați buruienile din culturi

Author: Ana Filip
Actualizat: 29 ian 2024, 15:52

Pe lângă clasicii dăunători ce pot apărea pe nepusă masă în grădina de legume sau pe terenul agricol, buruienile sunt ale probleme cu care se confruntă agricultorii. Există însă soluții de îndepărtare a acestor buruieni nedorite, iar în rândurile ce urmează poți găsi informații despre acestea și mai exact despre cum te pot ajuta erbicidele.

Cum ajută erbicidele la eliminarea buruienilor din culturi și grădini

  • Când este recomandat erbicidul total

Există mai multe categorii de erbicid, soluție care se folosește cu precădere pentru îndepărtarea buruienilor din grădină. De exemplu, erbicidul total este recomandat pentru toate speciile de buruieni ce pot afecta culturile și grădinile. Realizate pe bază de substanțe chimice, erbicidul total acționează la țintă și se folosește cu precădere pentru culturile de cartofi, fasole, porumb, sfeclă de zahăr, ovăz, grâu și orz.

În anumite cazuri este greu să găsești un erbicid de calitate, mai ales că sunt mulți producători pe piață. Însă poți intra pe Hectarul.ro și descoperi o gamă variată de astfel de produse, cu descrieri clare care să te ajute să faci o alegere bună pentru protejarea culturilor tale.

  • Erbicidele preemergente și postemergente pentru anumite tipuri de culturi

Agricultorii cunosc problemele din culturi și tipul de buruieni care le pot afecta la un moment dat. Însă cei care vor să aibă doar o grădină de legume ar trebui să cunoască metodele de prevenire și îndepărtare a buruienilor nedorite. Pe lângă erbicidele totale există și cele preemergente și postemergente.

Acestea sunt cu precădere recomandate culturilor de floarea-soarelui, mazăre, ceapă, linte, morcovi, păstârnac, leuștean, pătrunjel etc. Culturile de soia, sfeclă furajeră și rapiță dezvoltă un anumit tip de buruieni care poate fi eliminat cu un erbicid postemergent activ, de exemplu. Astfel de substanțe se găsesc în magazinele de specialitate și trebuie folosite conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

  • Cum se folosesc erbicidele și ce trebuie să știi în acest sens

Atunci când vrei să plantezi fructe și legume ar trebui să știi și cum să elimini buruienile. Mulți specialiști sunt de părere că erbicidele ar trebui folosite din start, înainte de etapa plantării pentru ca solul să nu mai prezinte urme și rădăcini de buruieni.

Există și recomandarea de a folosi erbicide atunci când buruienile se regăsesc în faza de creștere sau când semințele culturii se află în stadiul de germinare. Totul însă depinde de tipul de cultură precum și de experiența celui sau celei care se ocupă de grădină.

Pe de altă parte, este foarte important să se respecte instrucțiunile de utilizare a erbicidelor precum dozarea corectă, folosirea echipamentului de protecție, tipul de cultură pentru care este nevoie de erbicid etc. De asemenea, se recomandă ca aceste soluții să nu fie folosite pe timp de vânt sau vreme ploioasă pentru că există toate șansele ca erbicidul respectiv să nu își facă efectul.

Așadar, acum că știi câte ceva despre erbicide și modul în care se folosesc în funcție de culturi, nu îți mai rămâne decât să te concentrezi pe eliminarea buruienilor. Și nu uita să analizezi eticheta unui astfel de produs pentru a nu întâmpina dificultăți.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.