Acuzații grave împotriva unui medic estetician renumit din București și Constanța: Trei tinere au fost mutilate în intervenții estetice, iar procurorii îl acuză de vătămare corporală

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 31 ian 2024, 10:41

Acuzații grave împotriva unui medic estetician renumit: Trei tinere mutilate în intervenții estetice, iar procurorii îl acuză de vătămare corporală

Sursa: pexels.com

Un medic estetician, cunoscut drept "medicul vedetelor," se confruntă cu acuzații grave după ce trei tinere au fost mutilate în cadrul intervențiilor estetice, concepute să le facă mai frumoase. Procurorii au demarat o anchetă și îl acuză pe medic de vătămare corporală.

Medicul și-a câștigat reputația după ce vedete precum cântăreața Alessia sau modelul Naba Salem au trecut pragul clinicilor sale din București și Constanța. Pe internet, acesta se laudă cu 12.000 de operații de succes și dotări de peste un milion de euro în cele două locații, scrie observator.ro

Cu toate acestea, mii de tinere care s-au încredințat medicului au fost afectate.

O avocată operată în 2021 este prima pacientă care a depus plângere împotriva medicului

Procurorii susțin că unele dintre ele au suferit „complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente”. Ancheta a fost declanșată după ce o avocată a depus o plângere, relatând complicații serioase în urma unei intervenții din ianuarie 2021. De asemenea, o altă femeie din Constanța a semnalat un lifting mamar nereușit, iar acuzațiile continuă.

Cu toate acestea, medicul estetician  se află sub control judiciar pentru doar 60 de zile și, în ciuda acuzațiilor, continuă să practice.

Autoritățile au percheziționat ambele clinici, dar nu au găsit înscrisuri medicale privind cele trei cazuri. Cu toate acestea, au ridicat alte probe, inclusiv două telefoane.

Citește și: Mărirea buzelor a costat-o viața pe o tânără de 28 de ani! Declarațiile medicilor sunt de-a dreptul tulburătoare

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Doar cu acordul dumnealui eu vă pot furniza informaţii, vă rog să vorbiţi cu dumnealui. Informaţiile sunt publice şi le puteţi găsi pe portal, cele care sunt publice iar celelalte nu vi le pot da, că este confidenţialitate client-pacient,” a declarat Daniela Elena Roșca, avocata medicului.

Colegiul Medicilor așteaptă rezultatul anchetei poliției pentru a lua măsuri

Colegiul Medicilor așteaptă rezultatele anchetei poliției pentru a decide asupra măsurilor care urmează să fie luate împotriva medicului.

În timp ce acesta continuă să opereze, programările la ambele clinici sunt în continuare abundente.

Pentru a atrage clientele, medicul estetician oferea și opțiuni de plată în 12 rate. Cu drept de liberă practică din 2017 și înscris la Colegiul Medicilor din Ialomița, acesta menționează pe pagina clinicilor că s-a perfecționat și școlit în Moscova, Londra, Geneva, Paris și New York.

Cu numeroase cazuri de intervenții estetice eșuate și pacientele mutilate, autoritățile sunt tot mai atente la practicile unor medici care pot pune în pericol sănătatea și aspectul pacienților. Este un avertisment și o chemare la responsabilitate pentru a proteja publicul împotriva unor riscuri inacceptabile în industria medicală.

„Eu ştiu doar din presă despre o anchetă a Parchetului Constanţa pentru vătămare corporală din culpă. Nu am niciun fel de informaţie că ar exista o anchetă de disciplină.

Dacă este malpraxis, este şi o încălcare a codului deontologic,” a precizat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor.