N-o să-ți vină să crezi ce pensie are Helmut Duckadam: „Eu am făcut dosare la toți colegii mei”. Ce l-a scos din minți pe ”eroul de la Sevilla”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 01 feb 2024, 15:21

Câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român

Sursa: Facebook

Helmut Duckadam încasează venituri surprinzătoare. Fostul portar român a dezvăluit ce pensie are, dar și ce indemnizație specială primește.

Helmut Duckadam, faimosul portar cunoscut și ca „eroul de la Sevilla”, beneficiază de diverse venituri din partea statului român. Pe lângă pensia acordată de Ministerul de Interne, Helmut Duckadam primește o indemnizație de merit prin intermediul Academiei Române. Venitul lunar este unul impresionant.

Câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român

Helmut Duckadam este un fost portar român, cunoscut în special pentru performanța sa notabilă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a apărat patru lovituri de la 11 metri în timpul reprizei de prelungiri împotriva echipei FC Barcelona.

Această performanță a contribuit semnificativ la victoria echipei FC Steaua București și la obținerea singurului titlu european din istoria fotbalului românesc.

Pe lângă pensia acordată de Ministerul de Interne, Duckadam primește o indemnizație specială ca recunoaștere a rolului său determinant în evenimentele revoluționare din 1989. Aceste detalii aduc în atenție sprijinul financiar acordat unei figuri remarcabile din istoria fotbalului românesc, care și-a lăsat amprenta în memoria colectivă prin performanțele sale de excepție.

Citește și: Puțină lume știe că Helmut Duckadam și-a schimbat religia pentru femeia iubită! Cine este soția eroului de la Sevilla

Doar în luna decembrie a anului trecut, Helmut Duckadam a primit o indemnizație în valoare de 6240 de lei. Helmut Duckadam se numără printre puținii privilegiați aflați pe lista personalităților care primesc indemnizații pe toată durata vieții de la Academia Română.

Cu toate acestea, statutul său special a fost și subiect de controverse, fiind atacat dur în trecut de către Ilie Bărbulescu. 

„Și-a făcut doar pentru el și pentru Majearu. Eu nu primesc nimic. Suntem mai mulți de fapt care nu primim. Ei au fost repede în București cu dosarele, nouă ne-au spus mult mai târziu. Au luat pe blat această rentă, iar noi am aflat după un an și ceva.

Am dus dosarul și eu, degeaba. Asta e iar o lașitate. Putea să spună că a rezolvat pentru el și Majearu. A sperat că noi nu aflăm. E foarte urât ce a făcut”, spunea Ilie Bărbulescu, în 2017, despre Duckadam.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fostul portar este și beneficiarul unei pensii de la Ministerul de Interne

Fostul sportiv a oferit explicații cu privire la neprimirea rentei viagere de către toți jucătorii care au contribuit la câștigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua. Fostul portar al echipei a subliniat că această problemă nu ține de el personal, ci de deciziile și politicile clubului. Duckadam a argumentat că există factori administrativi și juridici care au influențat distribuirea rentelor și că responsabilitatea acestei chestiuni este la nivelul conducerii clubului.

Acesta a subliniat că regretă situația și că ar dori ca toți membrii echipei să beneficieze de recunoașterea meritată pentru performanța istorică realizată în 1986.

”Eu am făcut dosare la toți colegii mei. Am aici fișa de înregistrare la Ministerul Tineretului și Sportului, am făcut dosare pentru toți, chiar și pentru Ilie Bărbulescu. Nu știu de ce unii nu au primit și alții au primit. Cred că doamna Carmen Tocală poate explica de ce.”,  a explicat, în trecut, Helmut Duckdam.

Helmut Duckadam a oferit clarificări cu privire la sursele veniturilor sale, subliniind că nu încasează bani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), ci primește o pensie de 1.800 de lei din partea Ministerului de Interne. Această sumă reprezintă o recunoaștere a serviciilor sale prestate în cadrul vămii și se constituie ca răsplată pentru perioada în care a desfășurat activitate în această instituție.

Citește și: Povestea de succes a legendarului Helmut Duckadam: De la copilărie la gloria fotbalistică

„Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale.

Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”,  a declarat Helmut Duckadam pentru Prosport.ro.