Boala cu care a fost diagnosticată Nicoleta Nucă! „Cât de puține motive am să mai trăiesc”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 feb 2024, 23:44

Boala cu care a fost diagnosticată Nicoleta Nucă! „Cât de puține motive am să mai trăiesc”

Sursa: Nicoleta Nucă TikTok

Nicoleta Nucă a împărtășit cu urmăritorii săi probleme de sănătate cu care se confruntă și a povestit, cu lux de amănunte, ce presupune boala cu care a fost diagnosticată.

Nicoleta Nucă a vorbit în mediul online despre perioada dificilă din viața sa, când simțea că nimic nu mai are sens.

Boala cu care a fost diagnosticată Nicoleta Nucă

Artista a povestit într-un filmuleț pe TikTok despre diagnosticul care i-a fost dat de medic: ADHD. Nicoleta Nucă a mărturisit că acesta a venit după nenumărate vizite la psiholog și psihiatru, după ce și-a dat seama că niciun tratament nu dă roade.

„Am fost diagnosticată cu ADHD la 29 de ani. După cum spuneam și în prima parte, ADHD-ul, în cazul adulților, poate fi confundat cu alte tulburări psiho-emoționale, ceea ce mi s-a întâmplat și mie.

Încă din copilărie am fost un adult în corp de copil. Mereu mi se spunea că sunt prea serioasă și rigidă. Am fost și sunt introvertită și cu o viziune mai pesimistă asupra vieții și crescând, am crezut asta despre mine.

Cum am spus, oamenii cu ADHD au un nivel mai scăzut de dopamină, respectiv este destul de ușor pentru noi să alunecăm în brațele depresiei, așa că în mod progresiv, din adolescență spre maturitate, din punct de vedere emoțional, eu am devenit tot mai tristă, mai lipsită de energie și motivație. Găseam tot mai puține motive de bucurie, totul mi se părea întunecat, fără speranță, nu vedeam lumina de la capătul tunelului.,

iar mintea mea avea motorul turat la maxim și era supraaglomerată de scenarii sumbre și gânduri negative despre cât de puține motive am să mai trăiesc.

În ultimii 5 ani aproximativ, am mers la psihoterapie și am schimbat câțiva psihologi, pentru că cu fiecare simțeam că ajung până într-un punct în care mă blochez și nu vedeam nicio îmbunătățire a stării mele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ajunsesem să gândesc că terapia, în cazul depresiei mele, nu funcționează și că am o problemă psihică reală, așa că am decis să merg la un psihiatru.

Citește și: ”Unul dintre ei mi-ar plăcea să fie și de o naționalitate diferită” Nicoleta Nucă, primele declarații după ce a anunțat că vrea să adopte copii

Recunosc că și eu, ca multă lume, aveam oarecare preconcepții legate de tratamentul cu antidepresive și efectele adverse pe care le-ar putea avea. Mi-era frică că voi fi legumă, constant somnoroasă și absentă. Am mers cu inima strânsă, i-am povestit toată viața mea, traumele, ce simt, ce cred și în final mi-a pus diagnosticul tulburare afectivă, adică depresie. Mi-a prescris un tratament medicamentos, care a funcționat, în schimb devenisem extrem de impulsivă și nervoasă.

Într-o seară, când scrollam pe TikTok, mi-a apărut un video despre ADHD. Mi-am dat seama că bifez cam tot ce spunea acel medic psihiatru, așa că am început să mă documentez mai mult despre ADHD, am citit diverse articole de specialitate și m-am dus cu tema făcută la doamna doctor. Ea mi-a zis că se gândise la această variantă, dar și-a dorit să excludă alte posibile tulburări psihoemoționale. În prezent, urmez tratamentul pentru ADHD și simt că am pornit pe calea spre o viață mai bună,” a spus Nicoleta Nucă, într-un filmuleț postat pe TikTok.

@viata.cu.adhd @nicoletanuca Mulțumesc că vorbești despre asta public. #adhdtiktok #viatacuadhd #adhdromania #adhdadult #ADHD ♬ original sound- viața cu ADHD