Cornel Dinicu, eliberat din închisoare! Patronul „Fermei Dacilor” este în arest la domiciliu

Autor: Diana Ghita

Cornel Dinicu s-a întors acasă, la familia lui

Sursa: romaniatv.net; observator

Cornel Dinicu, patronul pensiunii care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost pus în arest la domiciliu, iar joi seară a ajuns acasă.

Patronul de la „Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, se află, acum, în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după decizia magistraților din Prahova. 

Cornel Dinicu a scăpat de arestul preventiv

Măsura arestului la domiciliu a fost hotărâtă după ce, în urma analizei contestației depuse de către avocații lui Dinicu, magistrații de la Tribunalul Prahova au concluzionat că procurorii nu au destule probe sau dovezi noi care să susțină menținerea inculpatului în arest preventiv.

Astfel, patronul de la „Ferma Dacilor” a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Ulterior hotărârii, Cornel Dinicu a ieșit din arestul din Câmpina și a fost transportat la el acasă, în București. Acesta a fost foarte bucuros când și-a revăzut familia, mărturisind, pentru Observator, că abia aștepta să-și îmbrățișeze copiii.

Citește și: Tragedia de la Ferma Dacilor: Patronul Cornel Dinicu a izbucnit în lacrimi în momentul reconstituirii incendiului. Ce a descoperit acesta

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, acesta a mai dezvăluit că întreaga tragedie și situația de după l-au marcat atât de mult, încât arestul nu a mai putut să-l afecteze în mod considerabil.

„În arest, nu arestul doare, altele dor”,  a declarat patronul „Fermei Dacilor” pentru sursa citată.

Ce condiții i-au fost impuse lui Cornel Dinicu

Pe durata celor 30 de zile de arest la domiciliu, bărbatul trebuie să se supună unor condiții stricte.

Acesta nu va avea voie să ia legătura în niciun fel cu ceilalți martori sau suspecți din cadrul dosarului.

În plus, patronului nu îi este permis să plece de acasă fără acordul autorităților care desfășoară ancheta și va trebui să se înfățișeze la parchet sau la poliție de fiecare dată când este chemat.

Citește și: Din ce cauza a izbucnit incendiul de la „Ferma Dacilor”! Focul a pornit de la un televizor aflat la mansardă! Ce nereguli au descoperit anchetatorii

Cornel Dinicu, împreună cu Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie sunt puși sub acuzația de distrugere din culpă, din care a rezultat un dezastru de proporții. Pensiunea de care se ocupau aceștia funcționa ilegal, în lipsa mai multor avize și autorizații foarte importante.

„Trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit

emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:45, a unui incendiu”,  transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.