Trenduri pentru îngrijirea tenului pe care trebuie să le evităm. Acestea ajung virale pe platformele de socializare

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 feb 2024, 10:23

Trenduri virale de care trebuie să ne ferim

Sursa: Pexels.com

Platformele de socializare ajung adesea să fie locurile în care oamenii să caute sfaturi cu privire la îngrijirea tenului, însă unele nu sunt benefice acestuia.

Platformele de socializare au luat amploare în ultimii ani, pe acestea fiind atât sfaturi cu privire la stil, sfaturi medicale, dar și sfaturi cu privire la moduri rapide în care să ne îngrijim tenul. Oamenii tind adesea să urmărească videoclipurile virale de pe platformele de socializare pentru a evita deplasarea sau costul doctorilor specialiști, însă nu tot ce se află pe internet trebuie încercat acasă.

Trendurile ce nu ne ajută tenul

Pe platformele de socializare găsim informații despre orice subiect de interes, însă atunci când vine vorba de tratamente faciale sau remedii miraculoase, opiniile specialiștilor nu se asemănă cu cele ale creatorilor de conținut, motiv pentru care vă prezentăm care sunt trendurile virale ce nu ne ajută pielea în realitate, dar sunt virale pe platformele de socializare. 

Lavinia Elena Nițu este medic specialist dermatolog, iar aceasta dezvăluite adevărul din spatele tratamentelor virale de pe platformele de socializare.

Aceasta a mărturisit că măștile realizate în casă nu sunt cea mai bună variante pentru oamenii ce le încearcă, deoarece nu reprezintă un mediu sigur, adăugând faptul că nu putem controla pe deplin concentrația substanțelor active benefice, dar nici nu putem cunoaște sigur siguranța în care au fost crescute plantele folosite pentru astfel de remedii. Deși pentru unele persoane aceste măști realizate în casă sunt plăcute, pot exista și persoane ce pot avea o reacție alergică la ingrediente, astfel doar vom agrava problemele existate sau vom cauza unele noi.

Citește și: De ce suntem constant obosiți în timpul iernii?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un alt trend viral pe care Lavinia Elena Nițu nu îl consideră folositor este folosirea aparatelor pentru extragerea punctelor negre. Aceste aparate ce promit un ten fără puncte negre produc adesea mici fisuri la nivelul pielii, ce ajung să afecteze bariera cutanată și pot provoca iritații. În cazul în care nu știm să folosim aceste aparte, putem să producem învinețire său rănire sau chiar spargerea vaselor de sânge, relatează unica.ro.

Aplicarea lingurilor reci în zona umflată a ochilor. Există persoane ce se trezesc dimineața cu zona ochilor mai umflată, iar pentru a preveni acest fenomen apelează adesea la aplicarea lingurilor reci asupra zonei pentru a reduce inflamația, iar deși acest tratament ajută în acest caz, trebuie să avem grijă să nu producem o degerătură. Această soluție ajută inflamarea din jurul ochilor să se reducă, însă este indicat să căutăm sursa acestui fenomen, somnul, alimentația, produsele folosite pentru îngrijirea tenului, altfel dacă există o problemă doar o vom agrava.

Ce tratamente virale sunt recomandate pentru îngrijirea tenului?

Deși există câteva tratamente virale ce nu sunt așa folositoare precum promit, platformele de socializare viralizează și tratamentele ce oferă un ajutor real tenului. Pe platformele de socializare a devenit tot mai cunoscută folosirea vaselinei pentru hidratarea tenului, iar medicul specialist dermatolog recunoaște că aceasta ajută la refacerea barierei cutanate, însă nu trebuie folosită de toată lumea deoarece aceasta poate agrava leziunile de acnee sau rozaceea.

Plasturii pentru coșuri devin tot mai virali pe platformele de socializare, iar acestea promit vindecarea mai rapidă a coșurilor, însă medicul specialist dezvăluie că acestea sun folositoare când ne dorim să scăpăm mai repede de un coș, însă dacă acestea apar în mod repetat pe zona tenului, atunci este indicat să apelăm la un specialist. 

Gua Sha reprezintă un instrument de masaj din medicina tradițională chineză ce a devenit viral pe platformele de socializare, promițând conturarea tenului prin intermediul acestui masaj. Acest instrument de masaj ajută tenul, crescând fluxul sangvin, stimulând producția de colagen, dar și penetrarea compușilor activi anti-aging din produsele cosmetice.