Unde s-a retras regele Charles al III-lea, după aflarea diagnosticului. Monarhul britanic alege să urmeze tratamentul într-o zonă liniștită

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 07 feb 2024, 17:14

Unde s-a retras regele Charles al III-lea, după aflarea diagnosticului. Monarhul britanic alege să urmeze tratamentul într-o zonă liniștită

Sursa: Profimedia

Veste șocantă a venit în urmă cu doar două zile din partea Casei Regale Britanice. Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, iar acum urmează tratamentul corespunzător.

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Inițial, se credea a fi vorba despre cancer la prostată, însă până în acest moment nu se știe cu exactitate despre ce tip de cancer este vorba.

Locul în s-a retras Regele Charles al III-lea, după ce a fost diagnosticat cu cancer

Vestea a venit ca o bombă pentru familia regală, dar și pentru toți cei care-l simpatizează pe rege.

La data de 5 februarie 2023, monarhul britanic a fost diagnosticat cu o boală nemiloasă.

Regele Charles a fost supus unei investigații în jurul prostatei, iar zvonurile spuneau că ar fi vorba de cancer la prostată. După externare, regele a ales să se retragă într-un loc mai liniștit, pentru a urma tratamentul corespunzător.

Citește și: Denise Rifai a rămas fără cuvinte, după ce a aflat că regele Charles al III-lea are cancer! Ce mesaj a transmis frumoasa prezentatoare: „De obicei”

Astfel, în cursul zilei de miercuri, regele Charles a fost văzut pentru prima dată în public de când palatul Buckingham a dezvăluit diagnosticul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Regele Charles și regina Camilla au părăsit ieri reședința lor din Londra și au plecat de la Buckhingam, cu elicopterul, până la domeniul Sandringham, din Norfolk.

L-am văzut urcând în limuzina regală. I-am surprins privirea reginei și un zâmbet abia schițat. Mesajul pe care familia regală vrea să îl transmită e că, deși are cancer, regele își poate continua activitățile, chiar dacă nu poate onora angajamentele publice, din cauza riscului contagios, fiind mai vulnerabil cât urmează tratamentul.

Apoi a plecat cu elicopterul la reședința regală de la țară. Prin urmare, a lăsat în urmă echipele de specialiști și spitalele. Sunt suficient de încrezători (membrii familiei regale) să facă asta ”, a declarat Max Foster, potrivit CNN.

Ce spun medicii despre starea de sănătate a regelui Charles al III-lea

Medicii sunt de părere că, dat fiind faptul că regele a primit diagnosticul devreme, iar boala este încă într-o fază incipientă, șansele de recuperare sunt mari.

Singurul impediment este vârsta destul de înaintată a monarhului.

Citește și: Prima apariție a Regelui Charles al III-lea, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Prințul Harry a ajuns de urgență în Marea Britanie

Cu toate acestea, regele va putea să-și continue îndatoririle față de țară, însă cu precauție.

L-am văzut în public și nu dă semne că ar avea o problemă de sănătate.

Nu știm însă în ce manieră se va schimba acest lucru în următoarele luni. Dar, cei mai mulți pacienți cu cancer în stadiu incipient, urmează tratament, au o speranță de viață bună, și ar trebui să poată să-și continue munca ”, a spus Jamin Brahmbhatt, medic oncolog.