Ce mesaj a transmis Regele Charles al III-lea după diagnosticul de cancer: „Nu pot decât...”

Autor: Diana Bostan

Regele Charles al III-lea are cancer

Sursa: Profimedia

Regele Charles al III-lea a transmis primul mesaj după ce a fost făcut public diagnosticul său de cancer. Mesajul a venit în contextul împlinirii a 50 de ani de la independenţa Grenadei, ţară care face parte din Commonwealth.

La aniversarea a 50 de ani de la obținerea independenței de către Grenada, țară din Caraibe ce face parte din Commonwealth, Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj cu privire la acest moment semnificativ în istoria țării. Acest eveniment a fost marcat de un discurs al suveranului în care a subliniat importanța și contribuția țării la Commonwealth.

Regele Charles al III-lea a transmis primul mesaj după diagnosticul de cancer

Regele Charles al III-lea a exprimat într-un mesaj că, în decursul a cinci decenii, a urmărit cu adâncă admirație modul în care grenadienii și-au construit națiunea, conturând un loc distinct pentru Grenada în lume și confirmând statutul acesteia ca membru esențial al Commonwealth-ului.

El a subliniat realizările Grenadei în promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept, evidențiind exemplul de leadership, reziliență și inovație în fața provocărilor climatice și pierderii biodiversității.

Regele a amintit de vizita sa din urmă cu cinci ani pe 'Insula Mirodeniilor', menționând că a fost impresionat de reziliența comunității grenadiene și hotărârea lor de a contribui la o schimbare pozitivă.

Citește și: Motivul pentru care întâlnirea dintre Prințul Harry și Regele Charles a durat doar 45 de minute. De ce nu s-a întâlnit deloc cu fratele său, William

Regele Charles al III-lea și-a cerut scuze că nu poate fi prezent personal pentru a marca acest moment important și pentru a sărbători alături de locuitorii Grenadei, acesta fiind diagnosticat cu o formă de cancer la începutul acestei săptămâni.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Nu pot decât să-mi exprim regretul că nu pot fi personal alături de voi pentru a marca acest moment semnificativ și pentru a savura puțin Oil Down împreună cu voi!”, a fost mesajul transmis de Regele Charles, potrivit Royal.uk.

Locul în s-a retras Regele Charles al III-lea, după ce a fost diagnosticat cu cancer

Vestea a venit ca o bombă pentru familia regală, dar și pentru toți cei care-l simpatizează pe rege. La data de 5 februarie 2023, monarhul britanic a fost diagnosticat cu o boală nemiloasă. Regele Charles a fost supus unei investigații în jurul prostatei, iar zvonurile spuneau că ar fi vorba de cancer la prostată. După externare, regele a ales să se retragă într-un loc mai liniștit, pentru a urma tratamentul corespunzător.

Citește și: „Tatăl meu a fost așa” Dan Negru, prima reacție după ce regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer! Aceeași boală l-a răpus și pe tatăl prezentatorului TV

Astfel, în cursul zilei de miercuri, regele Charles a fost văzut pentru prima dată în public de când palatul Buckingham a dezvăluit diagnosticul. Regele Charles și regina Camilla au părăsit ieri reședința lor din Londra și au plecat de la Buckhingam, cu elicopterul, până la domeniul Sandringham, din Norfolk.

L-am văzut urcând în limuzina regală. I-am surprins privirea reginei și un zâmbet abia schițat. Mesajul pe care familia regală vrea să îl transmită e că, deși are cancer, regele își poate continua activitățile, chiar dacă nu poate onora angajamentele publice, din cauza riscului contagios, fiind mai vulnerabil cât urmează tratamentul. Apoi a plecat cu elicopterul la reședința regală de la țară. Prin urmare, a lăsat în urmă echipele de specialiști și spitalele. Sunt suficient de încrezători (membrii familiei regale) să facă asta ”, a declarat Max Foster, potrivit CNN.