Cornel Dinicu a izbucnit în lacrimi: „Ne-a chinuit foarte tare”. Cum ar fi putut fi evitată tragedia de la ”Ferma Dacilor”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 08 feb 2024, 23:35

Cornel Dinicu a participat la ultima expertiză în cazul incendiului de la ”Ferma Dacilor”

Sursa: Facebook DSU/ Arhivă

Pe data de 7 februarie a avut loc expertiza finală în cazul incendiului de la ”Ferma Dacilor”. Prezent la locul tragediei, Cornel Dinicu nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Într-o zi crucială pentru anchetă, Cornel Dinicu, patronul pensiunii ” Ferma Dacilor ”, a izbucnit în lacrimi în timpul expertizei finale la pensiunea devastată de incendiu. Ce spune Cornel Dinicu referitor la întreaga tragedie?

Cornel Dinicu a vorbit despre problemele pe care ”Ferma Dacilor” le avea cu energia electrică

În cadrul unui interviu acordat unui post TV, Cornel Dinicu a respins vehement variantele legate de un televizor încins și de o posibilă eroare umană, declarând că nu crede în ipoteza unui televizor încins, deoarece, în caz de scurtcircuit, focul nu ar

fi revenit pe cablu. El a argumentat că, în toți acești ani, nu au existat semnale de defecțiuni și probleme, respingând posibilitatea unei erori umane.

Citește și: Motivul pentru care Cornel Dinicu s-ar putea întoarce în arestul preventiv. Ce greșeală au comis judecătorii în cazul patronului ”Ferma Dacilor”

Cornel Dinicu a recunoscut însă problemele pe care le avea cu energia electrică la ”Ferma Dacilor”.

Acesta susține că dacă centrala de avertizare incendii ar fi fost funcțională, ar fi sunat și alarma, evitând astfel tragedia.

„Energia electrică ne-a chinuit foarte tare, ne-ar fi trebuit o linie de medie, și cumva și partea de energie a ajutat la nenorocire. A contribuit destul de tare pentru că, dacă centrala de avertizare incendii ar fi fost în funcțiune, ar fi sunat alarma.”, a spus Cornel Dinicu, în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce a declarat Cornel Dinicu referitor la trecutul său controversat

În urma tragediei de la ”Ferma Dacilor”, mai multe detalii din trecutul lui Cornel Dinicu au ieșit la iveală, ba chiar s-a vehiculat faptul că ar fi avut legături cu lumea interlopă, fiind o persoană extrem

de influentă.

Citește și: Angajații de la „Ferma Dacilor”, supuși testului poligraf! „Am spus doar adevărul”. Se confirmă suspiciunile lui Cornel Dinicu?

Cornel Dinicu a subliniat că, în primul rând, este un om, adăugând că eticheta de "interlop" este relativă. El a dezvăluit că a lucrat în București, provenind din mediul rural și având o carieră în securitatea discotecilor din zona Regie.

A menționat că a fost implicat în diverse situații care necesitau intervenții forțate și a respins ideea că acest lucru ar defini un statut de interlop, argumentând că este doar o parte a meseriei sale.

”În primul rând sunt om. Partea cu interlopul este relativă. Ce aș putea să spun? Să lămuresc ce? Am lucrat în București, așa cum am spus și în postare, băiat de la țară, sportiv, am lucrat în mare parte la securitatea discotecilor din regie și automat apăreau tot felul de situații unde trebuia să intervenim în forță.

Atât... Asta îmi era meseria. Că l-am mai tras pe câte unul de păr? Nu cred că asta înseamnă să fii interlop. ”, a spus Cornel Dinicu, în cadrul aceluiași interviu.

Patronul ”Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, a fost eliberat din arestul preventiv pe 1 februarie și a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Prahova. El a fost acuzat de distrugere din culpă, având legătură cu incendiul devastator de la pensiunea sa, incendiu în urma căruia opt persoane și-au pierdut viața.