Pe ce dată intră banii pe cardurile sociale: Motivul pentru care s-a întârziat virarea banilor în această lună

Autor: Cristina Mocanu

Pe ce dată intră banii pe cardurile sociale

Sursa: pixabay.com

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor, a anunțat motivul pentru care s-a întârziat virarea banilor pe cardurile sociale în luna februarie.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a furnizat informații cruciale despre virarea banilor pe cardurile sociale, oferind claritate privind momentul și procesul acestui sprijin financiar. Cu o primă tranșă programată pentru a doua jumătate a lunii februarie, beneficiarii se pregătesc pentru această injecție necesară de fonduri. Însă, o serie de ajustări și actualizări ale bazei de date au fost necesare, iar Adrian Câciu a explicat motivul întârzierii și modul în care aceste schimbări influențează eligibilitatea.

Data virării banilor pe cardurile sociale și motivul întârzierii

Conform declarațiilor lui Adrian Câciu, prima tranșă din acest an va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie. Întârzierea în procesul de virare a banilor a fost justificată prin necesitatea actualizării bazei de date, în special în contextul creșterii venitului minim eligibil la 2.000 de lei. Această modificare a ridicat plafonul anterior de eligibilitate, ceea ce a necesitat o revizuire a datelor existente pentru a asigura acordarea corectă a sprijinului social.

În ceea ce privește procesul de virare a banilor, Adrian Câciu a subliniat că bazele de date de la Ministerul Muncii au fost reajustate în urma indexării pensiilor din ianuarie 2024. De asemenea, a confirmat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie, iar în total, vor exista șase tranșe până la finalul anului, fiecare în valoare de 250 de lei.

Adrian Câciu a declarat că: „În 2024 vom avea şase tranșe.

Prima tranșă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranșă din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetățenii care sunt până în 2.000
de lei cu venituri. Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Schimbări majore în calculul pensiilor: Orele suplimentare și sporurile vor fi luate în considerare

2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de cardurile sociale

Potrivit informațiilor furnizate de Adrian Câciu, aproximativ 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente și mese calde. Noua eligibilitate nu necesită demersuri suplimentare din partea beneficiarilor, aceștia fiind identificați în bazele de date furnizate de Ministerul Muncii.

Beneficiarii vor primi noi carduri emise și distribuite prin poștă, iar cei care deja dețin carduri vor putea utiliza aceste fonduri încărcate pentru achiziții ulterioare.

Citește și: Veniturile de care se va ține cont la calculul pensiei: Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare contributivă pot solicita pensia anticipată cu până la 5 ani înainte

Anunțul lui Adrian Câciu privind virarea banilor pe cardurile sociale aduce o lumină de speranță pentru milioane de beneficiari în nevoie. Cu ajustările necesare și o nouă tranșă de sprijin financiar, guvernul se angajează să ofere ajutorul necesar într-un moment crucial. Este important ca beneficiarii să fie informați despre proces și eligibilitate pentru a beneficia în mod corespunzător de această inițiativă guvernamentală.