„Toată lumea vorbește despre alegeri” Dan Negru, mesaj pentru români din capitala Franței. De ce ar trebui să ținem cont atunci când ieșim la vot

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 feb 2024, 10:46

„Toată lumea vorbește despre alegeri” Dan Negru, mesaj pentru români din capitala Franței. De ce ar trebui să ținem cont atunci când ieșim la vot

Sursa: Dan Negru Instagram

Dan Negru este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România, acesta fiind totodată și un personaj activ în mediul online, unde are deja o comunitate de oameni care îl susțin.

Având în vedere faptul că se apropie alegerile în România, prezentatorul TV Dan Negru a transmis un mesaj pentru români din una din cele mai mari capitale europene.

Dan Negru, mesaj pentru românii care vor ieși la vot

Dan Negru trage un semnal de alarmă cu privire la voturile ce urmează să se desfășoare în acest an de foc. Vedeta Kanal D a transmis un mesaj din Paris, Franța, referitor la deciziile luate de primărița capitalei Franței, civilizația care s-a pus la punct după referendumuri și multe alte decizii respectate după voturile locuitorilor din Paris.

Astfel, Dan Negru ne sfătuiește ca, înainte de a face o alegere, să „aruncăm un ochi” și prin alte țări.

Citește și: „Tatăl meu a fost așa” Dan Negru, prima reacție după ce regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer! Aceeași boală l-a răpus și pe tatăl prezentatorului TV

„Toată lumea vorbește despre alegeri, despre alianțe, toată lumea vorbește despre viitorii primari, n-ar fi rău ca din când în când să tragem cu ochiul și pe la alții.

Oamenii ăștia de aici au o primăriță (n.r. Anne Hidalgo) care are vreo 64 de ani și care îi cheamă pe parizieni din când în când la referendumuri.

Ultimul referendum pe care l-a făcut a fost legat de mașinile astea mari, de JEEP-uri, de SUV-uri. Dacă vrei să parchezi o mașină din asta în centrul Parisului, te costă 18 euro/oră. Dacă vrei s-o parchezi într-un cartier de la marginea Parisului te costă 12 euro/oră.

Mașinile astea mari au alte costuri de parcare.

Tot primărița asta a făcut un referendum legat de trotinetele electrice de închiriat. Nu le prea vezi pe aici. La referendum, peste 80% dintre parizieni au votat împotriva trotinetelor electrice de închiriat în Paris, așa că nu găsești să închiriezi trotinete electrice.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

N-ar fi rău din când în când să tragem cu ochiul și pe la alții. Vorba lui Creangă: „N-ar fi rău să fie bine uneori,” a transmis prezentatorul TV în postarea sa de pe Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Posibil calendar al alegerilor din 2024

S-a înfăptuit și un posibil calendar al alegerilor pentru anul 2024.

Citește și: Cum arăta Dan Negru pe vremea când lucra la radio. Puțină lume și-l amintește în această ipostază| FOTO

Alegeri europarlamentare – în perioada 6-9 iunie, cel mai probabil 9 iunie.

Alegeri locale – 29 septembrie.

Alegeri parlamentare – 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale – primul tur 24 noiembrie, turul doi 8 decembrie