Iubește românește de Dragobete! Ce nu trebuie să facă românii la data de 24 februarie 2024

Autor: Bianca Vidoi

Iată ce nu trebuie să facă bărbații de Dragobete

Sursa: Unsplash

Dragobetele este celebrat la data de 24 februarie, zi în care românii celebrează iubirea față de persoana iubită, iar acestea sunt superstițiile acestei zile.

Ziua de Dragobete este una dedicată iubirii și este celebrată anual la data de 24 februarie, fiind una dintre cele mai apreciate sărbători de către români. Persoanele îndrăgostite își oferă daruri pline de însemnătate, iar pentru cele singure, reprezintă încă o ocazie prin care să își exprime iubirea față de persoanele dragi din jurul lor, însă cu toate acestea, există și câteva superstiții de care trebuie să ținem cont la data de 24 februarie 2024.

Superstiții de care trebuie să ținem de Dragobete

Luna februarie este dedicată iubirii, iar după data de 14 februarie, în care românii au celebrat dragostea de Valentine's Day, urmează și ziua de Dragobete, la data de 24 februarie 2024, în care persoanele își exprimă sentimentele față de cei dragi. Aceste zile nu sunt celebrate doar de oamenii ce au un partener în viața lor, iubirea fiind celebrată și între prieteni sau membrii ai familiei, fiind astfel sărbătorită și de către persoanele ce nu și-au găsit încă jumătatea.

La data de 24 februarie 2024, când este celebrat Dragobete, românii țin cont de mai multe superstiții pentru a nu atrage ghinionul în viața lor în această zi a iubirii. Se crede că în această zi nu este bine ca bărbații să se certe cu soțiile sau cu femeile în general, deoarece acest lucru atrage lucruri negative în viața lor. Românii ce și-au găsit sufletul pereche trebuie neapărat să le ofere un sărut în această zi, astfel încât iubirea acestora să fie vegheată de Dragobete și să dureze până la adânci bătrâneți.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Dragobete 2024: Ce reprezintă Dragobetele în mitologia românească

Tradiția românească spune că persoanele ce nu și-au găsit un partener cu care să celebreze Dragobetele, atunci vor rămâne singuri pe tot parcursul acelui an, iar pentru femei, celebrarea fără partener a zilei de 24 februarie 2024 este un semn rău.

Gospodinele trebuie ca în această zi să nu spele, calce sau să realizeze astfel de activități în locuință, deoarece acestea vor atrage ghinionul în casa lor.

Dacă unei tinere îi place de un băiat la data de 24 februarie 2024, atunci aceasta trebuie să îi iasă în cale de Dragobete, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci șansele ca cei doi să fie împreună sunt foarte mici.

De Dragobete, nici fetele, dar nici băieții nu trebuie să stea supărați sau să plângă, deoarece aceștia vor avea parte de necazuri și ghinion pe tot parcursul anului, potrivit eva.ro.

Mesaje romantice de Dragobete

Te iubesc așa de mult încât inima mea bate odată pentru tine și odată pentru mine. Mă gândesc mereu la strălucirea ta, uneori cred ca Dumnezeu a vrut să-și arate măiestria când te-a creat.

Atingerile tale suave sunt asemeni atingerii unei picături de rouă pe petala unui trandafir în flacăra iubirii. Iubesc, iubesc, iubesc, e totuși omenesc!

Aștept o rază să-mi pătrundă în suflet, să ma lumineze și să-mi spună: „Te iubesc!“. Iar acea rază să fie vocea ta ce ma trezește de dimineața!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Am fost sceptic la început, dar tu m-ai făcut să cred că îngerii există. Cum te-ai simțit când Dumnezeu ți-a luat aripile și te-a trimis pe pământ?

Așa cum două buze se unesc pentru a forma sărutul, așa două inimi se unesc pentru a forma iubirea!

Te iubesc îți spun într-o secundă, dar ca să-ți demonstrez îmi trebuie toată viața! Te voi iubi la nesfârșit! Nu-ți voi jura dar… îți promit!

Îmi place felul în care îmi mesteci mintea ca un baton de ciocolată. E vorba doar de timp înainte să devină moarte cerebrală din cauza dragostei tale!

Mi-am găsit drumul înapoi în inima ta ca un câine vagabond care își găsește drumul înapoi acasă. Îți mulțumesc că mi-ai permis să intru de fiecare dată. Felicitări cu ziua noastră!

Te iubesc, iartă-mă că uneori sunt neputincioasă, dar cu toate câte îți greșesc, te iubesc.

Dacă dragostea ar putea fi evitată doar închizând ochii, nu aș mai clipi niciodată, de frică să nu las să treacă vreo secundă fără să fiu îndrăgostit de tine.

Răbdarea, loialitatea și încrederea ta în mine m-au ajutat să trec peste orice obstacol. Totul se schimbă odată cu trecerea timpului, însă dragostea mea pentru tine va rămâne la fel.

Într-o zi mă vei întreba ce e mai important pentru mine: tu sau viața? Eu voi spune că viața, iar tu te vei supăra, dar fără să-ți dai seama ca pentru mine tu ești viața.

Nu știu ce s-ar întâmpla cu mine dacă tu nu ai exista întotdeauna îmi înveselești ziua și ma faci să simt că trăiesc cu adevărat. Tu ești steaua mea călăuzitoare care îmi păzește nopțile. Nu pot decât să te iubesc foarte mult și tu ești totul pentru mine!!!