Cătălin Toma va fi condus pe ultimul drum joi, la Jariștea! Cine va prelua atribuțiile președintelui CJ Vrancea

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 feb 2024, 22:40

Cătălin Toma a murit la 46 de ani

Sursa: Facebook Cătălin Toma

Cătălin Toma a murit sâmbătă, pe 17 februarie, la Institutul Clinic Fundeni, din București, după ce starea lui de sănătate s-a agravat din cauza unei răceli.

Cătălin Toma era președintele Consiliului Județean Vrancea, iar după ce a murit în weekend, trupul neînsuflețit al acestuia a fost readus în localitatea lui natală, la Jariștea, Vrancea.

Din ce cauză a murit Cătălin Toma

Moartea subită a bărbatului i-a șocat pe toți, inclusiv pe medici, care, pe această cale, îi atenționează pe oameni să nu fie nepăsători în privința virozelor și gripelor, ci să se prezinte imediat la doctorii de specialitate, întrucât acestea pot duce la complicații, cum a fost și în cazul președintelui CJ Vrancea, care a decedat

din cauza unei viroze respiratorii.

Cătălin Toma a murit la vârsta de 46 de ani, după ce, la începutul săptămânii trecute, avea o stare de rău foarte accentuată, provocată de o gripă. Conform observatornews.ro, acesta începuse să acuze respectivele simptome la o zi după ce a revenit în țară de la o întâlnire a Consiliului Europei, desfășurată la Paris.

Citește și: A murit Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea. Care este cauza decesului

Deși a fost dus de urgență la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balş” și, mai apoi, transferat la Institutul Clinic Fundeni, medicii nu au mai reușit să-l salveze. Astfel, politicianul a lăsat în urmă o soție și un băiețel profund îndurerați.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta a fost un om valoros în comunitatea din care făcea parte, fiind de 20 de ani președinte la Consiliul Județean Vrancea. De asemenea, acesta a fost primarul comunei Jariștea, dar și profesor de franceză, iar mai apoi director de școală.

Cine va fi pus în funcția de președinte al CJ Vrancea

Înmormântarea lui Cătălin Toma va fi joi, însă, între timp, trupul său neînsuflețit s-a oprit la CJ Vrancea, unde se va organiza un moment de reculegere în memoria lui, iar mai apoi va fi dus în Jariștea, acolo unde, de altfel, vor

avea loc și funeraliile politicianului.

Citește și: Alexandru Rafila, despre moartea fulgerătoare a liderului CJ Vrancea. „Nu aș vrea să fac foarte multe comentarii” Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă

„Președintele nostru, Cătălin Toma, a venit astăzi pentru ultima oară la Consiliul Județean, locul în care și-a depus toată implicarea, devotamentul și dorința sinceră pentru dezvoltarea acestui județ ”alintat de Dumnezeu”, cum îi plăcea să spună de fiecare dată.

Ne-am luat rămas bun, printr-o rugăciune, cu sufletele încremenite de tristețe”,  a transmis CJ Vrancea, printr-o postare pe Facebook.

Până la următoarele alegeri, unul dintre cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea va fi pus în funcția de interimar, preluând atribuțiile și activitățile de pe agenda președintelui.