Calendar ortodox pentru ziua de 23 februarie 2024: Este prăznuit sfântul născut în temniță calendar ortodox

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 feb 2024, 16:00

Sfântul Sfințit Mucenic Policarp este pomenit anual la data de 23 februarie 2024

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 23 februarie, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Sfințit Mucenic Policarp.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 23 februarie 2024 Calendar! Data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește Sfântul Sfințit Mucenic Policarp, cel ce face parte din grupul restrâns de episcopi numiți „Părinții apostolici".

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 23 februarie!

Calendar ortodox 23 februarie 2024

Sărbătoare 23 februarie. Sfântul Sfințit Mucenic Policarp este sărbătorit în fiecare an pe data de 23 februarie în calendarul ortodox.

Sfântul Sfințit Mucenic Policarp s-a născut în cetatea Efesului, în jurul anului 70, iar acesta a făcut parte dintr-o familie foarte credincioasă, ce l-a îndrumat pe calea Domnului. Părinții Sfântului Sfințit Mucenic Policarp au trăi pe vremea în care la conducere se afla împăratul Vespasian, iar aceștia au fost pârâți pentru credința lor, motiv pentru care au fost bătuți și închiși. 

Cei doi au fost închiși în temniță, acolo unde mama sfântului, Teodora, l-a născut pe Sfântul Policarp, Dumnezeu trimițând după un înger care să îi vindece rănile realizate de oaștele împăratului.

Îngerul a rânduit ca pruncul abia născut să ajungă la o femeie credincioasă, spunându-i acesteia să îl boteze pe băiat, dar să nu spună nimănui cine este cu adevărat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Moșii de Iarnă în 2024: Pe ce dată se fac pomeni? Tradiții pentru Sâmbăta Morților

Prefectul roman al Efesului a aflat de nașterea acestui prunc, iar zile în șir l-a căutat, însă fără rezultat, moment în care mânia sa s-a năpustit asupra părinților sfântului. Acesta a decis ca părinților sfântului să li se taie capetele în afara cetății. După că părinții săi au decedat, Sfântul Sfințit Mucenic Policarp a fost botezat și a fost învățat să respecte cuvântul Domnului.

La vârsta de 25 de ani, Sfântul Sfințit Mucenic Policarp a primit acordul mamei sale adoptive pentru a propovăduia Evanghelia prin părțile Asiei.

Sfântul Sfințit Mucenic Policarp a săvârșit mai multe minuni, printre care acesta a stins prin rugăciunile sale un incendiu care amenința de șapte zile regiunea, ceea ce l-a făcut pe acesta să călăuzească biserica pentru peste 50 de ani, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 23 februarie

Canon de rugăciune către Sfântul Sfințit Mucenic Policarp, sărbătorit pe 23 februarie în calendarul creștin

Sfinte, de Dumnezeu fericite, Policarp, în rugăciunile tale cele de-a pururea pomenește-ne ca, revărsându-se milostivirea lui Dumnezeu peste noi, să ne învrednicim, să aducem mult rod, de cele spre viață ale Duhului roade: în inimă, dragostea: cu ochii privind către Dumnezeu, în cuget bucuria cea duhovnicească; mintea umplând-o cu neîncetată rugăciune, pacea în sufletul nostru; în piept așezând suspinarea pentru păcate, în toate îndelunga răbdare; chipului celui dinlăuntru, bunătatea, în mâini facerea

de bine; în urechi punând ascultarea Sfintelor Scripturi, iar pe limbă mărturisirea adevărului, neclintiți întru dreapta credință; glasului, blândețea; pântecele pecetluit cu înfrânarea și în tot trupul curăția. Ca să ne învrednicim a fi moștenitori ai bucuriei celei veșnice și părtași ai Împărăției cerurilor.

 


Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Alin Oprea, fostul membru al trupei Talisman, a fost in studioul "Follow us", emisiune moderata de Ilinca Vandici si Teo Trandafir, pentru a oferi un drept la replica in urma acuzatiilor facute de fosta sa sotie, Larisa Uta, in cadrul podcastului "Un podcast misto", moderat de Bursucu.

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.