Ce le-au cerut magistraților părinții victimelor lui Vlad Pascu: „Asta este ceea ce ne doare pe noi” Noi detalii în cazul tragediei de la 2 Mai

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 22 feb 2024, 10:54

Sebi și Roberta, victimele accidentului de la 2 Mai

Sursa: Facebook

Tragedia de la 2 Mai a șocat o țară întreagă și a distrus două familii. Părinții victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor.

Părinții victimelor lui Vlad Pascu au adus în atenția publicului o cerere apăsătoare pentru schimbarea incriminării faptelor săvârșite de acesta din ucidere în culpă, în omor. Această solicitare vine în contextul durerii și suferinței greu de imaginat pe care familiile îndurerate au trebuit să le îndure. Ei susțin că natura extrem de violentă a acțiunilor lui Vlad Pascu justifică o incriminare mai severă, considerând că termenul de "ucidere în culpă" nu reflectă adecvat gravitatea și intenția infracțiunilor comise.

Ce spun părinții victimelor lui Vlad Pascu la cinci luni de la tragedie

Doi tineri și-au pierdut viața, în luna august a anului trecut, într-un accident rutier ce a avut loc între Vama Veche și 2 Mai, acolo unde un grup de opt tineri a fost spulberat de un șofer drogat. La aproape jumătate de an de la tragedie, părinții Robertei și ai lui Sebi au cerut schimbarea încadrării faptelor din ucidere din culpă, în omor.

Mama Robertei, tânăra ucisă în accidentul de la 2 Mai, a dezvăluit că indiferent de pedeapsă, aceasta nu le va alina durerea, dar a subliniat importanța ca Vlad Pascu să nu scape nepedepsit. Ea a adăugat că și-ar fi dorit să vadă chipul celui care le-a luat viața copilului lor.

Citește și: Iubita lui Vlad Pascu riscă să-l urmeze după gratii! Aceasta este anchetată pentru comiterea a patru infracțiuni

"Indiferent de pedeapsă, nu ne va alina durerea, dar să nu scape nepedepsit. Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul”, a mărturisit mama Robertei, tânăra ucisă în accidentul din 2 Mai, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vlad Pascu va fi audiat prin videoconferință

Procesul privind accidentul din luna august a anului trecut a început la Constanța, aducând toate părțile implicate în fața magistraților pentru a fi judecate. Într-o dezvăluire ulterioară, mama Robertei Dragomir, tânăra tragic ucisă în accidentul provocat de Vlad Pascu, și-a exprimat dorința ca autoritățile să schimbe incriminarea faptelor de la ucidere din culpă la omor. Vlad Pascu va fi audiat prin videoconferință.

"Vrem pedeapsă mai aspră. Din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ți-ai asumat. Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul ”, a mai spus mama Robertei, pentru sursa menționată anterior.

Citește și: „E josnic. Să facem o mediere ca să îmi cumpere sufletul copilului meu?”. Părinții tinerilor uciși la 2 Mai, revoltați de medierea propusă de familia lui Vlad Pascu

În prezent, Vlad Pascu va fi adus în fața instanței pentru acuzații care includ ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, și părăsirea locului accidentului. Evenimentele care au dus la aceste acuzații au avut loc pe 19 august, când, aflându-se la volan sub influența drogurilor, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri la 2 Mai, provocând accidentul în urma căruia doi dintre aceștia și-au pierdut viața.