„Cu un singur pumn în inimă”. O sursă din colonia arctică "Lupul polar" dezvăluie în ce condiții ar fi murit, de fapt, Alexei Navalnîi

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 22 feb 2024, 15:01

Alexei Navalnîi ar fi fost asasinat

Sursa: Profimedia

Dezvăluire șocantă făcută de o sursă din colonia arctică "Lupul polar" cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi. Opozantul rus ar fi fost ucis printr-un procedeu specific KGB.

Afirmațiile șocante despre moartea lui Alexei Navalnîi au fost făcute de o sursă internă din interiorul închisorii unde era deținut criticul lui Putin. Conform acestei surse, Navalnîi ar fi fost probabil ucis printr-o tehnică brutală, un singur pumn aplicat direct în inimă, o metodă care, potrivit informațiilor, ar fi fost utilizată anterior de KGB. Această declarație adâncește și mai mult misterul în jurul circumstanțelor morții lui Navalnîi și adaugă un element suplimentar de gravitate la deja încărcata situație.

Alexei Navalnîi ar fi fost asasinat printr-o metodă veche a KGB

Dezvăluirea tulburătoare despre moartea lui Aleksei Navalnîi vine de la un adversar notoriu al lui Vladimir Putin, activistul Vladimir Osecikin, care a găsit refugiu în Paris în deceniul trecut și gestionează site-ul Gulagu.net, dedicat dezvăluirilor privind corupția, brutalitatea și represiunile regimului Kremlinului. Potrivit afirmațiilor lui Osecikin, Navalnîi ar fi decedat în urma unui impact brutal în zona inimii, iar starea sa fizică ar fi fost afectată în mod deliberat printr-o "plimbare" în curtea închisorii, la temperatura de -27 de grade Celsius. 

Conform informațiilor furnizate de Osecikin, care citează o sursă din colonia arctică "Lupul Polar", locul de detenție al lui Navalnîi, trupul său prezenta semne de vânătăi la nivelul capului și al pieptului. Aceste detalii sporesc suspiciunile cu privire la un posibil asasinat, iar Osecikin subliniază că aceste semne coincid cu tehnica de asasinare cu o lovitură de pumn, specifice forțelor speciale din KGB.

Citește și: Mama lui Alexei Navalnîi îi cere disperată trupul fiului ei lui Vladimir Putin: „Cer ca trupul lui Alexei să fie predat imediat, ca să-l pot îngropa uman...”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB-ului.  Ei și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în centrul corpului. A fost o marcă a KGB-ului“,  a spus acesta, potrivit The Times și preluat de adevărul.ro.

Moartea lui Alexei Navalnîi ridică serioase semne de întrebare

Osecikin este de părere că mai întâi i-au distrus corpul, ținându-l mult timp în frig și încetinind la minimum circulația sângelui. El a menționat că după această metodă, devine foarte ușor să omori pe cineva în câteva secunde, în special dacă agentul implicat are experiență în astfel de situații.

„Cred că mai întâi i-au distrus corpul ținându-l mult timp în frig și încetinind la minimum circulația sângelui. 

Și apoi devine foarte ușor să omori pe cineva, în câteva secunde, dacă agentul are ceva experiență în acest sens.”,   a mai spus Osecikin.

Citește și: Ce se întâmplă în Rusia după moartea lui Alexei Navalnîi: „Uniunea Europeană este revoltată”. Cine se mai află pe ”lista neagră” a lui Vladimir Putin

Opozantul rus Alexei Navalnîi, principalul adversar al lui Vladimir Putin, a decedat vineri, la vârsta de 47 de ani, în închisoarea din regiunea Iamal, unde executa o pedeapsă de 19 ani de închisoare. Navalnîi fusese închis după ce s-a întors în Rusia la începutul lui 2021.