Producătorul a identificat problema și a decis să retragă produsul de la rafturi pentru a asigura siguranța consumatorilor.
Retragere de la vânzare a biscuiților cu ciocolată din marile magazine din țară
Produsul afectat este reprezentat de biscuiții cu ciocolată, cu data de expirare 12 decembrie 2024. Este important de subliniat că alte produse ale aceluiași brand, cu diferite date de expirare, nu sunt afectate și rămân sigure pentru consum.
„Clienţii nu trebuie să consume în niciun caz produsul afectat”, au transmis reprezentanţii magazinului Lidl.
Citește și: Cum să speli frigiderul în 3 pași simpli. La ce perioadă e bine să îi faci igienizarea
Dacă ați achiziționat biscuiții din lotul afectat și nu i-ați consumat încă, specialiștii îndeamnă să verificați data de expirare și să-i returnați în cel mai apropiat supermarket al lanțului respectiv.
În cazul în care ați consumat deja produsele din lotul respectiv, este recomandabil să vă adresați imediat unui medic. Înghițirea de bucăți de metal poate prezenta riscuri serioase pentru sănătate, iar consultarea medicală este esențială pentru a evalua potențialele consecințe și a primi îngrijiri adecvate.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete, un pericol pentru sănătate
Cadourile sub formă de bomboane oferite de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete pot prezenta un real pericol pentru sănătate. Ce substanțe conțin în realitate pralinele de ciocolată?
Citește și: Amendă de 60.000 de euro pentru risipa alimentară. Cine a luat această decizie?
Un studiu realizat recent de InfoCons (Organizația pentru Protecția Consumatorilor) arată că bomboanele de ciocolată conțin până la 10 E-uri, iar zahărul este ingredientul de bază.
Studiul s-a desfășurat prin analizarea a 126 de produse de tip cutii cu bomboane (trufe, praline și bomboane cu ciocolată) disponibile pe piața românească, provenind de la mai mulți producători.
Potrivit InfoCons, rezultatele cercetării indică faptul că aceste produse analizate conțin până la 10 aditivi alimentari de tip E-uri.
Din perspectiva tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele incluse în studiu conțin lecitină (E 322), 25,39% dintre acestea includ poliricinoleat de poliglicerină (E 476), în timp ce 18,25% conțin acid citric (E 330), conform informațiilor furnizate de sursa citată.