Localitatea din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 Euro! Are peisaje de vis

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 mar 2024, 09:28

Localitatea din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 Euro! Are peisaje de vis

Sursa: Pixabay

Dacă visezi să-ți cumperi o casă într-un loc cu peisaje de vis, iar bugetul tău este limitat la aproximativ 500 de euro, atunci această localitate din România este ceea ce cauți.

Localitatea din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 Euro.  Te-ai gândit vreodată că prețul unei case poate fi mai mic de 100.000 de Euro? Ei bine, totul este posibil, iar pentru a achiziționa o astfel de casă în România, trebuie să scoți doar 500 Euro din buzunar. 

Locul din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 de euro

Satul Gherdeal, situat în comuna Bruiu, județul Sibiu, ar putea fi dorința ta îndeplinită. Cu peisaje pitorești și prețuri de locuințe extrem de accesibile, Gherdeal oferă o oază de liniște și frumusețe naturală. 

„Aici, o casă costă cam 20 – 24 de milioane de lei vechi. N-a mai rămas mare lucru din ele. Oamenii au plecat, mânca-i-ar amarul”, a spus o femeie.

Desprins parcă din poveste, Gherdeal te întâmpină cu o atmosferă liniștită și cu peisaje care îți taie respirația. Deși satul nu se remarcă prin realizări deosebite sau turism de masă, el impresionează prin autenticitatea sa rurală. Aici, vei găsi o biserică săsească și una ortodoxă, precum și o școală, toate păstrând farmecul tradițional al satului.

Citește și: Orașul din România din care locuitorii fug mâncând pământul. A rămas falit

Cu toate că Gherdeal nu dispune de numeroase facilități, cum ar fi un magazin în sat, aceasta poate fi privită ca o oportunitate de a scăpa de agitația orașului și de a te bucura de liniștea unei comunități mici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gherdeal, un sat locuit doar de bătrâni

Locuitorii locali sunt de părere că prețurile caselor sunt incredibil de mici, în special datorită stării lor precare. Această situație poate reprezenta un avantaj pentru cei care sunt pregătiți să-și asume responsabilitatea renovării locuinței.

Oamenii au plecat în străinătate, iar locuitorii rămași sunt în mare parte persoane în vârstă, cu vârste de peste 60 de ani.

După plecarea sașilor în Germania în anii '90, satul a rămas practic fără locuitori, având în prezent doar opt rezidenți, dintre care trei sunt sași și cinci sunt români.

Citește și: Programul Family Start 2024: Se dau bani pentru casă, mașină sau nuntă! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea accesa creditul

 „Pe atunci era un sat frumos și bine populat.

Sașii au plecat în Germania sau în Austria, cei care au rămas și-au făcut un rost pe la oraș. Acum este aproape pustiu și cei mai mulți locuitori au peste 60 de ani“, spune primarul din Bruiu, Emil Gherghel, potrivit lumeasatului.ro.

Cu toate acestea, există semne că satul Gherdeal ar putea renaște. Un fost localnic, stabilit acum în Germania, a deschis o pensiune în zonă, iar o familie din București a decis deja să facă pasul și să se mute aici.

Pensiunea oferă prețuri începând de la 350 de lei, inclusiv micul dejun, și dispune chiar și de o piscină, făcându-l un loc atractiv pentru turiști.