Ultimul interviu cu Alexei Navalnîi, înainte de a muri. „Întreaga elită a lui Putin este complet coruptă” Detalii inedite scoase la iveală de opozantul rus

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 mar 2024, 11:23

Ultimul interviu cu Alexei Navalnîi, înainte de a muri. „Întreaga elită a lui Putin este complet coruptă” Detalii inedite scoase la iveală de opozantul rus

Sursa: Facebook Alexei Navalnîi

Într-un interviu făcut public abia acum, Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, exprima în februarie 2020 speranțele sale pentru un viitor mai luminos pentru țara sa și avertiza asupra riscurilor la care se expune în lupta sa împotriva regimului condus de Vladimir Putin.

Cuvintele sale cântăresc cu atât mai mult acum, după tragicul sfârșit al lui Navalnîi într-o închisoare din Siberia, în mijlocul lunii februarie.

Ultimul interviu cu Alexei Navalnîi, înainte de a muri

Interviul, parte a unui serial documentar intitulat "After the Fall," regizat de Matthew Torne și produs de Andrew Duncan, a scos la iveală gândurile și opiniile lui Navalnîi despre viitorul Rusiei.

Acesta visa la o Rusie integrată în Europa, departe de pericolele pe care le considera inevitabile într-un stat autoritar.

Cu toate acestea, Navalnîi nu a ezitat să critice Marea Britanie și Occidentul pentru permisivitatea lor în a permite asociaților lui Putin să desfășoare afaceri cu fonduri discutabile în străinătate.

Citește și: Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea loc înmormântarea opozantului rus

„Sunt un optimist. Sper că acești 20 de ani cu Putin nu sunt imposibil de schimbat. Nu am fost condamnați la asta, nu ne-a fost dat să mergem în acea direcție.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Occidentul nu face absolut nimic, aș zice. Sunt niște dansuri ritualice, dar nimic nu se întâmplă cu adevărat. De ce trăiesc în continuare la Londra oficiali corupți? Pentru că acești oficiali corupți hrănesc un număr uriaș de avocați londonezi minunați. Acești oameni par foarte civilizați, nouă ne va face plăcere să vorbim cu ei dacă se așează lângă noi, ei vor purta cravată și vor fi manierați, dar în același timp ei servesc intereselor unor bandiți desăvârșiți”, a

spus Navalnîi.

Vladimir Putin este corupt, susținea Navalnîi

De asemenea, Navalnîi a evidențiat corupția care își are rădăcinile în interiorul regimului Putin. A adus în discuție "oficialii corupți" care, după spusele sale, găsesc refugiu în Londra, contribuind astfel la îmbogățirea cercurilor apropiate ale lui Putin.

Citește și: Unul dintre avocații lui Navanlîi a fost arestat! El a ajutat-o pe mama opozantului să recupereze corpul fiului ei

„Întreaga elită a lui Putin este complet coruptă și gândește în termeni coloniali. Și-au mutat toată familia, copiii și activele în Occident și tratează țara noastră ca pe o zonă liberă de vânătoare; și exact așa funcționează. Rusia este o țară europeană, toți oamenii care trăiesc aici doresc să trăiască precum Europa. Așa că sper că în 10 ani de acum, dacă îmi veți lua din nou interviu, o să vă pot spune cum am reușit să rezolvăm corupta spălare de bani .”

Amintim faptul că Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a murit în închisoarea din Siberia, după ce s-ar fi simțit rău după o plimbare.