Surprinzător! Ce muzică s-a auzit la înmormântarea lui Alexei Navalnîi. „Terminator 2” a fost printre melodiile alese

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 03 mar 2024, 15:38

Ce muzică a cântat la ceremonia funerară a lui Navalnîi

Sursa: Reuters; Profimedia; Facebook Alexei Navalnîi

Melodiile care au rulat la înmormântarea lui Navalnîi au fost mai mult decât simple piese muzicale, ele au fost manifestări ale valorilor și idealurilor pentru care acesta a luptat.

Într-o zi plină de emoții și angajament, la înmormântarea lui Alexei Navalnîi, Moscova a vibrat sub acordurile coloanei sonore a filmului „Terminator 2: Ziua Judecății” și sub glasul inconfundabil al lui Frank Sinatra în „My Way”.

Ce piese au rulat la înmormântarea lui Alexei Navalnîi

În timp ce prietenii, familia și miile de susținători își luau rămas-bun de la opozantul rus, o coloană sonoră neașteptată a început să răsune în cimitirul Borisovo, cea a filmului preferat al lui Navalnîi, „Terminator 2: Ziua Judecății”.

Compozitorul Brad Fiedel a reușit să transpună în muzică spiritul luptei pentru libertate și rezistența împotriva sistemului, elemente centrale în credințele și acțiunile lui Navalnîi. Dar printre ecourile acelei melodii, răzbătea și „My Way”, interpretată de Frank Sinatra.

Melodia, cu versuri care vorbesc despre trecut și despre alegerile făcute cu încredere, a fost adecvată pentru a marca parcursul lui Navalnîi și determinarea sa de a-și urma propriul drum, chiar și în fața opoziției puternice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Imaginile durerii de la mormântul lui Alexei Navalnîi! Mama lui a venit la cimitir după doar o zi de la înmormântare

Pentru ce a luptat Alexei Navalnîi de-a lungul vieții sale

Aceste melodii nu au fost doar acompaniamentul pentru o ceremonie de înmormântare, ci au devenit simboluri ale luptei și a curajului celui care le-a ales. Ele au unit miile de oameni care au venit să-i aducă un ultim omagiu, în ciuda riscului de a fi arestați, demonstrând că spiritul lui Navalnîi va trăi în continuare în inimile celor care își doresc o Rusie mai dreaptă și liberă.

Navalnîi a fost mult mai mult decât un simplu activist anticorupție, el a fost o figură emblematică a opoziției ruse, un simbol al curajului și al rezistenței împotriva unui regim autoritar. Prin acțiunile sale neobosite și determinarea sa de neclintit, el a reușit să mobilizeze mii de oameni și să atragă atenția lumii asupra injustițiilor și abuzurilor din Rusia.

Citește și: Motivul pentru care soția lui Alexei Navalnîi și copiii acestuia nu au participat la înmormântarea opozantului rus. Cel puțin 91 de persoane au fost reținute

Însă moștenirea lui Navalnîi nu se va estompa odată cu încheierea ceremoniei de înmormântare. În schimb, ea va continua să trăiască în inimile și în acțiunile celor care îi urmează exemplul, care își asumă riscuri pentru a lupta pentru o societate mai dreaptă și mai liberă.