Drama din spatele zâmbetului Fetiței Zurli: Vero Căliman “Îți mulțumesc tati, știu că atât ai putut să stai și ăsta a fost drumul tău…”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 05 mar 2024, 16:48

Vero Căliman

 
Sursa: facebook.com

Vero Căliman interpretează rolul unuia dintre cele mai îndrăgite personaje din Gașca Zurli, Fetița Zurli.

Cu zâmbetul său fermecător și energia debordantă, Fetița Zurli aduce bucurie în inimile copiilor din întreaga țară. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc drama ascunsă din spatele acestui personaj adorabil. Din păcate, Vero Căliman  și-a anunțat retragerea din Gașca Zurli, iar fanii acesteia s-au arătat extrem de dezamăgiți.

Cea mai mare drama din spatele zâmbetului actriței Vero Căliman

Potrivit viva.ro, fetița Zurli este unul dintre personajele cele mai îndrăgite din Gașca Zurli a Mirelei Retegan, bucurând inimile copiilor din România și dincolo de granițele ei.

Cu zâmbetul mereu pe buze, își trimite iubirea și bucuria celor mici prin „pupici cu sclipici", iar pe scenă este plină de energie, mereu pregătită să facă joacă și să încânte cu cântecele ei. Dar puțini sunt cei care cunosc povestea tragică din spatele acestei aparent fericite și veselie mascate.

În spatele femeii care îi dă viață Fetiței Zurli se află Vero Căliman, o actriță talentată și puternică.

În podcastul lui Mihai Morar, Vero s-a deschis și a împărtășit povestea dureroasă a pierderii tatălui său când avea doar 7 ani. Pentru ea, interpretarea lui Fetița Zurli nu este doar un rol, ci și o formă de terapie și vindecare. „Fetița Zurli mi-a adus vindecare. Am avut mare nevoie să vindec lipsa tatălui meu", mărturisește Vero. Prin intermediul personajului, ea găsește un canal pentru a-și exprima durerea și pentru a continua să se vindece.

Când vine vorba de tatăl său, Fetița Zurli spune că: “De fiecare dată când sunt pe scenă și cânt toate cântecele alea care spun vreau iubire, vreau atenție sau nu vreau Soare, nu vreau Lună, sunt momente foarte intime pentru mine.

Citește și: „A venit momentul să-mi iau rămas bun”. După „Fetița Zurli”, încă doi membri își anunță plecarea din Gașca Zurli. Despre cine e vorba și ce mesaj au postat pe rețelele sociale

Și multă lume mă întreabă, dar cum? De ce plâng? Sau de ce te emoționezi? În fiecare spectacol în mine se mai curăță câte ceva. Se mai vindecă o bucată din copilul care poate n-a primit atât de multă atenție. Fetița Zurli e terapie pentru mine.

Sper să-l fac fericit… am vorbit puțin de dimineață cu el și i-am spus: Îți mulțumesc tati, știu că atât ai putut să stai și ăsta a fost drumul tău.

Dar… simt că mă ține de mână și că mă susține”.

În fiecare apariție pe scenă, Fetița Zurli devine un instrument al vindecării interioare pentru Vero. Cântecele și jocurile devin momente intime în care își poate elibera emoțiile și își poate onora tatăl pierdut. Interpretarea lui Fetița Zurli devine astfel o formă de terapie și de recunoaștere a durerii trecute.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fetița Zurli rămâne un simbol al bucuriei

Cu toate acestea, în ciuda dramei personale, Fetița Zurli rămâne un simbol al bucuriei și optimismului pentru copiii din întreaga țară. În fiecare spectacol, Vero Căliman aduce viață și magie în lumea micilor spectatori, iar prin intermediul personajului său, a reușit să transmită mesaje de iubire, prietenie și încredere.

Pentru Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli, întâlnirea cu Vero și transformarea ei în Fetița Zurli a fost un moment crucial. Observând relația caldă și naturală a Vero cu copiii în timp ce lucra pe litoral, Mirela a simțit că destinul lor se întâlnește. „Nu vrei să vii să lucrezi la mine?", i-a propus Mirela, deschizând astfel calea către o colaborare frumoasă și plină de semnificație.

Astfel, Fetița Zurli nu este doar un personaj de poveste, ci și un simbol al rezilienței și al puterii interioare de a transforma durerea în bucurie și iubire. Prin intermediul interpretării lui Vero Căliman, Fetița Zurli devine un model de curaj și de perseverență pentru toți cei care trec prin momente dificile în viață.

Citește și: Cum arată în realitate fetița Zurli și cum o cheamă

În afara scenei, Vero Căliman este o persoană profund implicată în munca ei. Munca sa nu se oprește la aparițiile pe scenă, ci continuă și în afara ei, în fabrica de magie a Găștii Zurli. „Lucrez de dimineață până seara la fabrica de magie", explică Vero. În timpul liber, își dedică timpul copiilor, călătoriilor și pasiunilor sale, precum lectura și explorarea naturii.

Pentru Vero Căliman, interpretarea lui Fetița Zurli reprezintă mai mult decât o meserie, este o vocație și o formă de a aduce magie și bucurie în viețile celor mici. Prin intermediul acestui personaj, ea reușește să transforme durerea sa personală într-o sursă de inspirație și de vindecare pentru ceilalți. Fetița Zurli devine astfel nu doar un personaj de poveste, ci și un simbol al puterii interioare de a transforma întunericul în lumină.

Gașca Zurli se destramă

După ce Vero Căliman și-a anunțat plecarea, la scurt timp, Ionuț Varodi cunoscut drept „bucătărașul Lulu”, și Răzvan Marina, cunoscut sub numele de Truli și-au anunțat și ei retragerea. Cu atât mai mult, fanii acestui grup sunt foarte supărați. Motivul transmis de către Ionuț Varodi este acela că își dorește să se implice în alte proiecte și să înceapă un nou capitol în viața sa.

După 13 ani petrecuți alături de Gașca Zurli Răzvan Marina a decis să plece și și-a anunțat despărțirea de grup printr-un mesaj postat pe pagina personală de Instagram.