Opinca Dumitru este pensionar, cu o carieră de 35 de ani in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Dumitru își dorește să aducă în competiție o serie de valori puternice precum corectitudinea, perseverența și generozitatea. Cu un angajament de a rămâne activ fizic și mental, acest bărbat de 62 de ani din Iași vrea să demonstreze că vârsta nu este o piedică în calea unui stil de viață activ și a practicării sportului. Cu scopul nobil de a ajuta comunitatea, Dumitru speră să folosească premiul câștigat pentru a sprijini o familie nevoiașă sau o casă de copii. 

Cine e DUMITRU de la "Insula de 1 milion"

Opincă Dumitru are 62 de ani, este din Iași și a terminat studiile Facultății de Drept, după care a urmat alte patru cursuri postuniversitare. În prezent este pensionar în cadrul MAI. Dumitru cântărește 91 de kilograme și are o înălțime de 1,71 m. Dat fiind că Dumitru a lucrat în cadrul Ministerului de Interne, mai exact la crimă organizată, bărbatul consideră că cele mai importante caracteristici ale sale sunt corectitudinea și perseverența.

Citește și: Cine este Dumitru Opincă, pensionarul de 62 de ani care participă la "Insula de 1 Milion"

Deși este pensionar, din rutina sa zilnică nu lipsesc antrenamentele sportive și recunoaște că este chiar dependent de sport, unul dintre preferatele sale fiind judo. În cadrul emisiunii ''Insula de 1 milion'', Dumitru își dorește să se autodepășească și să dovedească faptul că vârsta pe care o ai nu contează în astfel de situații, ci motivația.

Care este cel mai mare vis al lui DUMITRU de la "Insula de 1 milion"

Dumitru are o familie frumoasă, soția sa este polițistă, iar cei doi au împreună doi băieți, unul de 37 de ani, care este medic chirurg generalist, și unul de 21 de ani, student la medicină.

Citește și: În ce zile și la ce oră se difuzează "Insula de 1 milion", noua producție prezentată de Cosmin Cernat la Kanal D

Cel mai mare vis al bărbatului este să își vadă cei doi copii realizați și consideră că banii îi pot aduce confortul de care are nevoie în familie. Dumitru își dorește să se întoarcă victorios, însă nu doar pentru familia sa, cât și pentru a ajuta o familie nevoiașă sau o casă de copii.