Femeie în vârstă de 35 de ani, paralizată în urma injecțiilor cu Botox: „Nu pot să-mi susțin capul”. Ce complicații a făcut tânăra în urma procedurilor

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 mar 2024, 11:08

Alicia Hallock a rămas paralizată în urma injecțiilor cu Botox pentru migrene

Sursa: Instagram: alihallock

Alicia Hallock, o creatoare de conținut din Marea Britanie, trece prin momente tulburătoare după ce mușchii gâtului i-au paralizat în urma injecțiilor cu botox pentru migrene.

Alicia Hallock, cunoscută în mediul online ca @alihallock, a împărtășit recent o experiență înfricoșătoare legată de sănătate care a șocat întreaga comunitate online. La vârsta de 35 de ani, Hallock a decis să recurgă la injecții cu Botox pentru a gestiona migrenele persistente. Cu toate acestea, decizia ei a avut consecințe severe, iar aceasta a ajuns la spital în stare critică.

O tânără din Marea Britanie a paralizat în urma injecțiilor cu Botox

Alicia a relatat că a experimentat o complicație rară cauzată de injecțiile cu Botox pentru migrenele sale. Ea a menționat că această problemă s-a extins la mușchii din gât, generând diverse dificultăți. Tânăra a explicat că în urma acestor complicații, pleoapele ei sunt lăsate, ceea ce a dus la o presiune semnificativă, vedere încețoșată și amețeli.

"Mușchii din gât sunt practic paralizați, nu pot să-mi susțin capul.

Trebuie să port un guler cervical pentru a-mi susține capul în poziție verticală; altfel, nu pot să-l stabilizez. În plus, am dezvoltat disfagie [dificultate în înghițire], care a fost cel mai alarmant aspect al acestei încercări. Au fost momente în care am înțepenit la înghițirea înghițiturilor de apă și chiar a salivei mele”,
a povestit Alicia Hallock pentru People.

Citește și: „Toți mușchii au paralizat”. Cu ce probleme de sănătate se confruntă soția lui Adrian Minune. Karmen Minune, dezvăluiri emoționante despre cea care i-a dat viață

Tânăra a menționat că vorbirea ei este puternic afectată, devenind neclară și răgușită. Alicia susține că un terapeut de vorbire o asistă în procesul de reantrenare a mușchilor și în evaluarea corzilor vocale.

Ce presupune tratamentul cu Botox pentru migrene

Potrivit Fundației Americane a Migrenelor, Botox-ul a primit aprobarea FDA ca tratament pentru migrenele cronice, definite ca dureri de cap ce apar de 15 ori sau mai mult pe lună. Procedura presupune injectarea Botox-ului în mușchii din jurul feței, capului și gâtului, având scopul de a întrerupe căile de durere.

Acest tratament s-a dovedit eficient pentru mulți pacienți, oferindu-le alinare în gestionarea migrenelor persistente.

Cu toate acestea, există riscuri asociate cu utilizarea Botox-ului în acest context. Dacă toxina din produs se răspândește dincolo de locul de tratament intenționat, pot apărea complicații serioase. Unul dintre aceste riscuri notabile este reprezentat de posibilitatea de a dezvolta botulism, o condiție care poate conduce la paralizia progresivă a mușchilor, conform informațiilor oferite de FDA.

Astfel, este esențial ca pacienții și profesioniștii din domeniul medical să fie conștienți de aceste potențiale riscuri atunci când decid să utilizeze Botox pentru gestionarea migrenelor cronice.

Alicia Hallock a fost ventilată și a primit tratament anti botulism

Ea a menționat că a fost necesar să fie ventilată pentru a-i readuce nivelurile de oxigen la normal și pentru a preveni leșinul. Experiența a fost descrisă ca extrem de înspăimântătoare. În prezent, se simte relativ bine, dar folosește oxigen.

Citește și: Dan Capatos a rămas paralizat! „Am făcut un AVC” Prin ce a trecut prezentatorul în vacanța sa în Italia

Referitor la administrarea antidotului pentru botulism, Alicia a explicat că acesta i-a fost administrat și că rămâne de văzut cum evoluează situația, medicii fiind cei care vor decide dacă este necesară o a doua doză. Chiar dacă antidotul nu va inversa efectele deja legate de mușchi, acesta poate preveni agravarea situației.

Brian, soțul Aliciei a dezvăluit faptul că tânăra a primit aprobarea de a se întoarce acasă. Medicii i-au plasat Aliciei un tub de alimentare direct în stomac, prin care va continua să fie hrănită pentru următoarele 8-12 săptămâni sau până când simptomele îi vor permite să consume alimente singură.

De asemenea, a menționat că aceasta va beneficia în continuare de asistență din partea asistenților medicali la domiciliu pentru diverse aspecte, inclusiv din partea unui dietetician, terapeut de vorbire și, la momentul potrivit, și din partea terapeuților și fizioterapeuților.