Top 3 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți extinde locuința

Author: Diana Tilă

Spațiul în care locuiești are o mare influență asupra stării tale de spirit, motiv pentru care este foarte important să te simți confortabil în casa ta. Odată cu anumite evenimente din viața ta, poate apărea și nevoia de extindere a locuinței. Ține cont că acesta este un pas mare și necesită o gândire detaliată a tuturor pașilor pe care îi presupune procesul. Astfel, în acest articol o să vorbim despre câteva elemente de care să ții cont înainte de a-ți extinde locuința.

Iată 3 sfaturi utile pentru oricine vrea să-și extindă locuința:

1. Analizează structura existentă a locuinței

Primul pas pe care ar trebui să-l faci înainte de a începe orice proiect de extindere este să analizezi cu atenție structura existentă a locuinței tale. Contactează un arhitect sau o persoană de specialitate și arată-i planul construcției. Astfel, el va putea să-ți spună dacă planurile tale sunt posibile, având în vedere structura actuală a locuinței. De asemenea, o persoană calificată va putea identifica eventualele probleme sau modificări necesare pentru a asigura integritatea structurală a întregii construcții și susținerea acesteia pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Reține că o analiză prealabilă a acestor aspecte te va ajuta să eviți potențialele probleme care ar putea apărea în timpul lucrărilor de extindere.

2. Inspectează starea sistemului de electricitate

Odată cu extinderea locuinței, cel mai probabil va fi nevoie să extinzi și sistemul electric existent. Găsește o echipă de electricieni de încredere care să efectueze o inspecție detaliată a sistemului de electricitate pentru a se asigura că acesta este capabil să susțină noile cerințe de energie. Aceștia vor putea evalua capacitatea curentă a sistemului, lucru ce te va ajuta să identifici și să remediezi  eventuale probleme de siguranță și pentru a stabili dacă este nevoie de modernizări ale infrastructurii electrice. De asemenea, ar fi indicat să apelezi și la o termografiere a tablourilor electrice cu ajutorul thales.pro care te va face să-ți dai seama de starea sistemului electric și tehnicile la care să apelezi pentru a-l putea extinde eficient. Cu ajutorul acestor procese vei putea preveni incendiile și te vei putea asigura că noul spațiu va beneficia de o sursă de energie adecvată.

3. Asigură-te că modificările sunt conforme cu reglementările locale

Un alt lucru esențial înainte de a începe construcția este informarea cu privire la reglementările locale privind extinderile de clădiri din zonă. Este important să știi că fiecare localitate și chiar fiecare cartier poate avea reguli specifice cu privire la dimensiunea, înălțimea, materialele utilizate sau chiar amplasarea ferestrelor. Contactează biroul local de planificare urbană și obține toate informațiile de care ai nevoie, detaliind exact ce ți-ai dori să modifici și depune cererile necesare înainte de a te apuca de construit. Toate aceste demersuri te vor face să te simți în siguranță și departe de orice grijă a amenzilor sau a nemulțumirilor vecinilor.

Așadar, extinderea casei personale poate fi un eveniment plin de împlinire, dacă sunt respectate aceste reguli. Analizează în amănunt toată situația și ține cont de sfaturile specialiștilor.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.