Charles al III-lea și-a reluat îndatoririle regale, la o lună de la diagnosticul de cancer. Care a fost primul lucru pe care l-a făcut după întoarcere la Palatul Buckingham

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 07 mar 2024, 12:23

Regele Charles s-a întors la Palatul Buckingham 

Sursa: Profimedia

Regele Charles al III-lea s-a întors miercuri, 6 martie, la Palatul Buckingham, la o lună după ce a aflat că suferă de cancer. Monarhul a avut mai multe întâlniri cu oficiali din toată lumea.

Vești bune pentru monarhia britanică. Regele Charles și-a reluat îndatoririle regale după doar o lună de pauză, în urma diagnosticului de cancer. Anunțul a fost făcut de Familia Regală, semn că regele Charles a răspuns extrem de bine la tratamentul administrat.

Regele Charles al III-lea s-a întors la Palatul Buckingham

Diagnosticul de cancer l-a ținut pe regele Charles departe de sarcinile sale și de activitățile de la Palatul Buckingham pentru o perioadă semnificativă.

Cu toate acestea, într-un anunț recent, reprezentanții Familiei Regale au adus vestea bucuriei, afirmând că monarhul se simte acum mai bine și a revenit la Palatul Buckingham pentru a-și relua activitatea regală. 

Potrivit Mirror, în decursul ultimei zile, regele Charles a participat la mai multe întâlniri cu oficiali de nivel înalt din întreaga lume, demonstrând angajamentul său continuu în slujba regatului. Regele Charles a avut o serie de întâlniri diplomatice semnificative, inclusiv cu Nourredine Yazid, ambasadorul Algeriei în Marea Britanie, și cu Samba Mamadou, ambasadorul Mauritaniei.

Într-un alt context, monarhul a avut o discuție virtuală cu Justin Trudeau, premierul Canadei, subliniind importanța colaborării internaționale și adaptarea la noile forme de comunicare pentru a menține relațiile bilaterale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Prima apariție publică a prințesei Kate după operația abdominală. În ce ipostază și unde a fost surprinsă soția prințului William

”Regele i-a primit astăzi la Palatul Buckingham pe ambasadorii din Algeria și Mauritania. Domnul Nourredine Yazid și domnul Samba Mamadou Ba i-au prezentat Majestății Sale "scrisorile de acreditare", scrisori oficiale din partea șefilor lor de stat care marchează începutul funcțiilor lor în Regatul Unit”, a

fost mesajul transmis Familia Regală, potrivit spynews.

Ce se știe despre tipul de cancer al regelui Charles

Știrea că Regele Charles se confruntă cu cancer a surprins pe toată lumea. Chiar dacă au dat publicității această informație, cei care reprezintă regele au fost destul de rezervați în privința detaliilor, astfel că nu s-a spus clar ce tip de cancer are. Totuși, au ținut să precizeze că nu este vorba despre cancer la prostată, contrazicând speculațiile anterioare.

Citește și: Ce se întâmplă cu adevărat între prințul William și Kate Middleton? Motivul pentru care prințesa nu a mai fost văzută în public după operația abdominală: „El nu vrea”

”În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă îngrijorătoare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. 

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei”,   a fost o parte din mesajul transmis de regele Charles.

Palatul Buckingham a transmis că regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, care a fost facilitată de procedura sa recentă din spital. Majestatea Sa a decis să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și cu speranța că acest gest poate contribui la înțelegerea publică a celor afectați de cancer în întreaga lume.