UPDATE: Primele reacții ale familiei lui Radu Aryan, băiețelul de doi ani dispărut ieri la Botoșani, după ce micuțul a fost găsit astăzi la o mănăstire  

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 18 mar 2024, 19:53

Radu Ayan a dispărut în cursul zilei de ieri

Sursa: IPJ Botoșani

Radu Ayan, un băiețel în vârstă de doi ani, a dispărut, în urmă cu o zi, din localitatea Tudora, Botoșani. După ore în șir de căutare, micuțul a fost găsit.

UPDATE 19:00: Radu Aryan, băiețelul în vârstă de doi ani care dispăruse ieri a fost găsit astăzi, la Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Botoșani, situată la circa 8 km de Tudora, comună unde fusese văzut ultima dată copilul. La scurt timp, rudele micuțului au transmis mulțumiri tuturor oamenilor care s-au implicat la căutarea lui. 

În ultimele 24 de ore, sute de oameni din comuna Tudora, alături de jandarmi și pompieri, l-au căutat pe Radu Aryan pe toată rază județului Botoșani.

Băiețelul a fost găsit nevătămat la Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Botoșani. Copilul a fost preluat de către o echipă de medici, care l-au transportat cu ambulanța la spital. Martorii au declarat pe rețelele sociale că băiețelul ar fi ajuns singur în apropierea mănăstirii, iar autoritățile au spus că băiețelului a fost găsit sub un copac.

„Vreau să mulțumesc la emergency alert, primarului comunei, localnici, poliție, poliție frontieră, jandarmi, pompieri, smurd, toți oamenii care au fost alături de noi în cele mai dure clipe din viața noastră, o echipă nemaipomenit de organizată, sunteți ,,the best team”

și celelalte echipe venite din alte orașe, localități, vă mulțumim din inimă! Este pentru prima dată când mă mândresc că sunt român!!!! O mobilizare extraordinară!!!!”
, a scris mama lui Radu Aryan, într-o postare pe contul ei de socializare, după ce micuțul a fost găsit.

 

UPDATE 16:15: După multe ore de căutare, băiețelul in vârstă de doi ani din Botoșani a fost găsit de autorități.

Un localnic din comuna Tudora a anunțat pe rețelele sociale ca micuțul a fost găsit astăzi. Acesta a precizat ca băiețelul se afla la Mănăstirea Vorona.

„L am găsit la mănăstire la Vorona! Nevătămat! Mulțumim tuturor pentru mobilizare!!!”, a scris localnicul din comuna Tudora, pe contul lui de Facebook.

 

Cum a dispărut băiețelul din Botoșani

Băiețelul dispărut este căutat de 18 ore de polițiști, jandarmi și pompieri, care sunt ajutați de localnici și voluntari. Aproximativ 100 de oameni îl caută pe Radu Ayan, care este de negăsit de când a ieșit să se joace în curte.

Dispariția micuțului a fost sesizată de către bunica lui, prin apel la 112. Aceasta și nepotul ei erau în vizită la niște cunoștințe, iar copilul ieșise în curte.

Inițial, bătrâna nu și-a făcut griji, întrucât a fost convinsă că Radu Ayan se joacă în apropierea casei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În momentul în care a văzut că băiatul nu mai apare, bunica lui a hotărât să vadă ce se întâmplă, iar în acel moment a observat că este de negăsit.

Ulterior, femeia l-a căutat timp de o oră, însă în zadar.

„Timp de o oră am căutat şi după am anunțat poliția”, a spus bunica lui Radu Ayan, conform Observator.

După ce a anunțat dispariția lui, autoritățile au găsit niște imagini surprinse de camerele de luat vederi, în care s-a văzut cum micuțul se îndrepta spre o pădure din apropiere. Astfel, căutările lui sunt îngreunate din cauza zonei înconjurată de păduri și câmpuri, iar lumea se teme pentru siguranța lui.

„Să îl fi luat cineva, dar așa din senin să dispară nu se poate”, a mai declarat bătrâna.

Se folosesc camere cu termoviziune în căutarea băiețelului dispărut

Pe timpul nopții, echipajele de căutare s-au folosit de camere cu termoviziune pentru găsirea lui Radu Ayan, însă acesta este, în continuare, de negăsit. În acest sens, polițiștii au făcut apel la ajutorul oamenilor, cărora le-au transmis să fie cu ochii în patru după semnalmentele copilului.

Acesta are tenul măsliniu, ochii căprui și părul șaten închis. În momentul în care a dispărut, băiețelul purta pantaloni negri cu dungi laterale albe, adidași cu luminițe pe talpă și o bluză de trening de culoare roșie și cu dungi albe pe mâneci.

„Rugăm cetăţenii care deţin informaţii cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie. Deja au fost demarate căutări în zonă, la care participă poliţiştii de frontieră, pompieri, jandarmi şi voluntari”, au transmis autoritățile.