Povestea bărbatului care a ajuns în pragul morții pentru că își rodea unghiile

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 mar 2024, 20:24

Cum a ajuns să bărbat de 28 de ani să se teamă pentru viața lui din cauza unui simplu obicei?

Sursa: news-medical.net

Toți oamenii au multe obiceiuri pe care le consideră inofensive, dar care ajung să le afecteze viața, precum acest tată ce a ajuns în pragul morții pentru că își rodea unghiile.

Fără să ne gândim prea mult începem să avem anumite obiceiuri pe care le implementăm în viața noastră. La început nu ne dăm seama că acestea ne pot afecta sănătatea într-un fel, însă acestea pot provoca mai multe probleme de sănătate îngrijorătoare. Aceasta este situația pe care a întâmpinat-o și un bărbat ce a ajuns aproape decedat pentru că își rodea unghiile.

Un bărbat a ajuns aproape de deces din cauza unui obicei pe care mulți români îl au

Un bărbat de 28 de ani, ce este tatăl a doi copii, a ajuns în pragul morții pentru că își rodea unghiile, ceea ce este un obicei comun pentru foarte multe persoane, ce poate părea inofensiv la prima vedere, însă ce poate ascunde multe secrete. Luke Hanoman este un bărbat din Southport, Anglia, ce a recunoscut că își roade unghiile adesea atunci când este stresat sau când are foarte multe probleme pe cap, însă acesta și-a împărtășit experiența ce l-a făcut să renunțe la acest obicei.

În unul din momentele în care acesta își rodea unghiile, bărbatul a mușcat o parte de piele ce se afla foarte aproape de unghie, iar chiar dacă pe moment acesta a simțit o oarecare durere, Luke nu a oferit foarte multă importanță acestui detaliu. „Am fost la serviciu toată săptămâna și am început să am simptome asemănătoare gripei, care se agravau treptat. Aveam transpirații reci, tremuram și apoi deveneam fierbinte.

Și apoi degetul a început să mi se umfle și am avut această pulsație insuportabilă. Am început să devin foarte ciudat și nu m-am putut concentra.”, a declarat bărbatul, potrivit businessinsider.com

Citește și: Un mire a plecat de la propria nuntă după ce soacra și-a făcut apariția: „Am avut mâncărimi la ochi, mâncărimi în gât și dureri de cap”. Care a fost motivul

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În această perioadă, bărbatul nu mai putea să doarmă, fapt ce a îngrijorat-o pe mama bărbatului de 28 de ani. Acest prim simptom a făcut-o pe mama bărbatului să sune la salvare, după care aceasta l-a dus la spital. Ajuns la spital, bărbatul a descoperit că degetul său era infectat- iar infecția a dus la o afecțiune care pune viața în pericol, numită sepsis.

„Mi-au spus că am fost norocos să trec atât de lung.

Eram aproape de șoc septic. Medicii și asistentele au fost foarte buni. Nu mi-au spus cât de rău a fost pentru că cred că încercau să nu mă îngrijoreze prea mult. Când mă simțeam mai bine, mi-au spus că sunt norocos că sunt în viață.”, povestește bărbatul despre evenimentul ce i-a schimbat viața.

Ce este sepsisul?

Bărbatul de 28 de ani a lezat o parte a degetului atunci când și-a ros degetele, motiv pentru care a început dezvoltarea unei infecții bacteriene.

Atunci când această infecție nu este ținută sub control, sistemul imunitar începe să lupte pentru a scăpa de această infecție din organism, însă această luptă poate duce la alte leziuni, ceea ce duce la sepsis.

În cazul în care nu luăm un tratament adecvat în această perioadă, sepsisul poate evolua spre șoc septic, o afecțiune care pune viața în pericol. Printre simptomele prin intermediul cărora putem observa un sepsis se numără și creșterea frecvenței cardiace sau respiratorii, dificultăți de respirație, piele moale, confuzie și dureri abdominale.