Ce religie are Victor Ciutacu! Puțină lume știe ce etnie are, de fapt, jurnalistul: “Originile mele nu mă ajută”

Autor: Bianca Vidoi

Ce religie are Victor Ciutacu

Sursa: Facebook Victor Ciutacu

Victor Ciutacu este un celebru prezentator TV din România, căruia nu îi este frică să deschidă subiecte sensibile sau să își spună părerea, însă acesta a fost pus la colț de nenumărate ori pentru etnia sa, dar și pentru religia pe care o are.

Victor Ciutacu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați prezentatori TV din industria media din România, pe care românii îl privesc cu admirație datorită opiniilor sale puternice, dar și a subiectelor de interes pe care le abordează în cadrul emisiunilor sale. Persoanele despre care acesta discută îl atacă adesea referitor la religia pe care o are și etnia sa, de care nu mulți oameni știu.

Ce religie are Victor Ciutacu

Victor Ciutacu este mândru de originile sale, dar și de religia pe care o are și considere că aceste aspecte nu îl diferențiază din punct de vedere jurnalistic față de alți colegi din breaslă. Faimosul prezentator TV nu a încercat niciodată să își ascundă rădăcinile, ba mai mult, acesta și-a luat întotdeauna apărarea din aceste puncte de vedere. Victor Ciutacu s-a născut în România, asemenea tatălui său, însă mama sa este refugiată ucraineană și o mare parte din familia acestuia se află acolo.

Mama acestuia a plecat din Ucraina în anul 1960, iar aceasta, alături de tatăl prezentatorului au decis să se mute la Sinaia, acolo unde s-a și născut Victor Ciutacu. Acesta recunoaște că pe parcursul copilăriei sale, în casa lui se auzea doar rusă, aceasta fiind limba lui maternă, pe care o învăța de la mama sa, însă acum nu se mai practică acest obicei.

Lui Victor Ciutacu nu îi rușine de faptul că are origini ucrainiene și se mândrește cu această parte a vieții sale, moștenită de la mama sa, însă persoanele ce îi adresează injurii și comentarii aduc în discuție și religia pe care o are prezentatorul TV. „Originile mele geografic ucrainene și etnice evreiești (după mamă, ca să fiu riguros, că tata-i român verde din Comarnic) sunt arhicunoscute celor care mă urmăresc.”,

declara prezentatorul, potrivit capital.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Doliu în Biserica Ortodoxă Bulgară! Patriarhul Neofit s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani

Prezentatorul TV recunoaște că este evreu, mama sa fiind de această religie, însă acest lucru nu îl diferențiază de alte persoane din țara noastră. Mai mult, Victor Ciutacu precizează că „strict formal, conform botezului și lanțului de cununii și nășii”, este ortodox. 

„Sunt, departe de a fi vreun atlet al creștinătății, botezat și cununat ortodox. Copilul nostru e, la rândul lui, botezat ortodox. Mai scap (la evenimente) prin biserici, mai vizitez (ca turist) lăcașe de cult de orice confesiune, mai beau câte un șpriț cu prieteni care slujesc în Biserica Ortodoxă.

Pe scurt, sunt mult mai român și mai creștin-ortodox decât mă trădează aparențele. Nu e neapărat vreo mândrie, e doar constatarea unei realități. Țara mea e România", declara Victor Ciutacu, potrivit evz.ro.

Cum arătau vacanțele lui Victor Ciutacu din Ucraina?

Deși mama lui Victor Ciutacu a plecat din Ucraina în anul 1960, familia acesteia a rămas în țara vecină a României, motiv pentru care adesea prezentatorul TV mergea să își petreacă vacanțele în țara mamei sale. Acesta își amintește cum mergea în Ucraina o lună în vacanța de vară, alături de părinții săi, și începeau să viziteze mai multe orașe importante, precum Kirovograd, orașul lui Kirov, Vinnîțea, după care ajungeau inevitabil la Kiev.

Familia prezentatorului TV mergea la Kiev pentru a se întâlni cu fratele mamei acestuia. Pentru a se întâlni cu alți cunoscuți de-ai mamei sale, Victor Ciutacu, alături de părinți, mergeau și la Harkov. Victor Ciutacu recunoaște că în prezent are mai puține rude în Ucraina, deoarece acestea au beneficiat de „legile și sentimentul de vinovăție față de evrei” ale mai multor state de pe glob, motiv pentru care au reușit să se mute.