Unde va fi primul magazin din România fără casieri și fără case de marcat. Plata produselor se va face exclusiv cu cardul

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 21 mar 2024, 21:08

Primul magazin complet automatizat va fi lansat în România

Sursa: Pixabay

Vești bune pentru cumpărători. În luna aprilie, un important retailer din România va introduce primul magazin complet automatizat pe piață.

Într-o mișcare îndrăzneață, un cunoscut retailer din România pregătește lansarea primului său magazin complet automatizat, programată pentru luna aprilie. Acest magazin va fi lipsit de casieri și case de marcat, încurajând plățile exclusiv cu cardul.

Primul magazin complet automatizat din România va fi lansat în luna aprilie

Un retailer francez se pregătește să introducă primul magazin complet automatizat pe piața din România.

Această inițiativă revoluționară va elimina complet nevoia de case de marcat, coșuri de cumpărături și tranzacții cu numerar. Astfel, clienții vor putea beneficia de o experiență de cumpărături inovatoare, bazată pe tehnologie avansată, care promite să facă procesul de cumpărare mai rapid și mai convenabil.

„Fără case de marcat, fără coșuri, fără numerar- singurul lucru de care ai nevoie e aplicația (magazinului) și un card bancar înrolat în aplicație”,  a

spus Tiberiu Dănețiu, director de marketing, potrivit revista progresiv.

Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se preconizează că acest magazin va fi inaugurat în luna aprilie, în București. Cu o suprafață estimată de aproximativ 70 de metri pătrați, va oferi o gamă variată de produse, cu peste 1.500 de SKU-uri din 20 de categorii diferite. Această inițiativă marchează o evoluție semnificativă în peisajul retail-ului din România și promite să redefinească experiența de cumpărături pentru consumatorii din zonă.

Ce trebuie să știe cei ce aleg un astfel de magazin complet automatizat

În timpul sesiunii lor de cumpărături, clienții sunt invitați să folosească un terminal special amplasat la intrarea în magazin, unde trebuie să scaneze cardul de credit și să își înregistreze numărul de telefon. Noutatea constă în faptul că plata este automatizată complet, procesându-se după ce clientul părăsește magazinul, fără a mai fi nevoie să fie scanate produsele achiziționate.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2024! Fructele se vând la prețul unui gram de aur în piețele din România

La ieșire, aceștia vor primi o factură digitală pe telefonul mobil. Este important să subliniem că sistemul este conceput astfel încât să nu colecteze nicio informație referitoare la recunoașterea facială sau biometrică a clienților. Conceptul revoluționar, a fost inițial implementat cu succes în Polonia, iar planurile de viitor prevăd deschiderea a aproximativ 40 de magazine sub această formă în următorii ani.

Astfel, se elimină cozile și timpul de așteptare la casa de marcat, oferindu-le clienților o experiență de cumpărături rapidă și convenabilă.