Bărbatul care s-a baricadat mai bine de 16 ore în locuința fostei iubite face mărturii halucinante! „Nu am părăsit apartamentul pentru că...”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 22 mar 2024, 13:36

De ce nu mai voia bărbatul să iasă din apartamentul fostei iubite

Sursa: TikTok noapte.de.noapte

În comuna Chiajna, un bărbat de 39 de ani a stat peste 16 ore baricadat în apartamentul fostei sale iubite. Totul a început în dimineața zilei de joi, când acesta a intrat cu forța peste tânăra de 33 de ani.

Fosta parteneră avea un ordin de restricție împotriva bărbatului, din cauza unor presupuse acte de violență domestică. Însă, acest lucru nu l-a împiedicat să intre cu forța în locuința ei din Chiajna și să se închidă înăuntru.

Cum l-au scos autoritățile pe bărbat din apartament

După ce femeia a reușit să sune la 112 și să iasă în siguranță din locuință, bărbatul s-a baricadat în interior și a amenințat că se sinucide dacă cineva încearcă să intre peste el.

Polițiștii și echipele de intervenție au fost mobilizate, iar negocierile au durat ore întregi.

După mai bine de 16 ore de tensiune și incertitudine, polițiștii au reușit să-l scoată pe bărbat din locuință. Trupele speciale au fost nevoite să escaladeze clădirea pentru a-l convinge să se predea în condiții de siguranță. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat procurorului de caz cu propuneri legale.

Citește și: Un bărbat din Chiajna s-a sechestrat în casă alături de fiica lui de cinci ani și amenință de mai bine de 17 ore că va arunca în aer casa: „Mi-e frică, tati”

„Colegii de la SIAS și colegii de la IPJ Ilfov, și aici mă refer la negociatori, au depus eforturi pentru a-l determina să renunțe la sinucidere, pentru că așa se credea inițial, și să iasă din imobil.

Acesta a refuzat în mod constant. Deci a fost o muncă continuă a colegilor de la SIAS”, a spus Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ al Ilfov, într-un videoclip de pe profilul de TikTok noapte.de.noapte.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De ce s-a baricadat bărbatul în locuința fostei iubite

Femeia ar fi cerut un ordin de protecție împotriva agresorului, în urmă cu câteva zile, pe motiv că a agresat-o fizic. Chiar bărbatul a mărturisit aceste lucruri, după ce a fost scos din apartament, însă a motivat că a recurs la asemenea gesturi din cauză că l-ar fi înșelat, în urmă cu câteva luni.

„Deci nu am părăsit apartamentul pentru că am vrut să lămuresc, întâi, speța.(...) Domnișoara, cu care am avut o relație timp de doi ani de zile, aparent, s-a văzut cu un individ, pe data de 5 decembrie. Mai mult decât atât, din această pricină am avut niște discuții.(...) Ea își obținuse un ordin de protecție, l-a obținut foarte simplu”, a povestit agresorul, conform sursei citate.

Citește și: Un bărbat de 55 de ani din Neamț, care a ajuns la psihiatrie, și-a stropit casa cu benzină, s-a închis în pod cu o butelie lângă el și a amenințat că va arunca totul în aer

Întrebat de cei de la fața locului dacă a lovit-o pe tânără, bărbatul a răspuns: „Este adevărat”.

„Polițiștii au deschis un dosar de urmărire penală sub aspectul mai multor infracțiuni. Violare de domiciuliu, violență în familie, viol, lipsire de libertate în mod ilegal și încălcarea ordinului de protecție”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

@noapte.de.noapte #incident #ilfov #bucuresti #sias #politia ♬ sunet original- Noapte de Noapte