Castelul abandonat al bijutierului Engelhart Cornelius din Franța: Proprietarul a dispărut în noaptea de 14 aprilie 1912, odată cu scufundarea Titanicului. Poveste neștiută a proprietății Engelhart 

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 11 apr 2024, 09:13
Castelul abandonat a bijutierului Engelhart Cornelius din Franța Foto(4)

Castelul abandonat a bijutierului Engelhart Cornelius din Franța

Sursa: tiktok.com

Una dintre cele mai vizitate locații din Franța este castelul abandonat a lui Engelhart Cornelius, bijutierul care a murit odată cu scufundarea Titanicului.

Titanicul s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, iar odată cu el a luat și viețile a peste 1500 de persoane. Printre aceștia s-a aflat și bijutierul Engelhart Cornelius, care a plecat în voiaj cu singura sa fiică, acesta având patru băieți și o fiică. În urma sa a rămas un castel abandonat, pe care multe persoane îl vizitează anual.

Unde se află Castelul abandonat a lui Engelhart Cornelius

Castelul lui Engelhart Cornelius se află în Nievre, în regiunea Bourgogne-Franche-Comté, în estul Franței. Și desi castelul nu este un muzeu în sine, acesta este vizitat anual, pe ascuns, de foarte multe persoane, împinse de curiozitate, dar și de dorința de a afla unde a locuit celebrul bijutier din secolul al XIX-lea, Engelhart Cornelius.

Potrivit nypost.com, castelul a fost construit în anul 1868 și a fost achiziționat în anul 1898 de către Engelhart Cornelius.

Cu un stil aparte, elegant și unic, acest castel te atrage de cum intri în curtea sa.

Engelhart Cornelius a locuit aici împreună cu soția sa, Lizzy și cu cei cinci copii ai lor, până în anul 1900. Soția lui Cornelius a murit în 1899, la vârsta de 45 de ani — cu 13 ani înainte ca Titanicul să se scufunde.

Citește și: Cum arată viața unei femei care locuiește singură la Cercul Polar Arctic! Cu temperaturi de minus 20 de grade Celsius, Cecilia se bucură de peisajele spectaculoase

Cine a fost Engelhart Cornelius?

Bărbatul a fost un bijutier de succes în Oslo. În 1866, în timp ce studia pentru a deveni bijutier, părinții și unul dintre frații săi emigraseră deja în America. Trei ani mai târziu, în 1869, acesta l-a urmat pe fratele său și a călătorit prin New York către Providence, Rhode Island.

Potrivit encyclopedia-titanica.org, pe lângă activitatea sa în industria bijuteriilor, Engelhart Cornelius a fost implicat și în sectorul bancar, fiind director al mai multor bănci din Providence și un filantrop activ în

comunitatea sa.

În viața sa personală, Engelhardt s-a căsătorit cu Lizzy Macy Webster în 1876, cu care a avut cinci copii, patru băieți și o fată. După moartea soției sale în 1899, a crescut cei mai mici copii cu ajutorul mamei lui, până la moartea acesteia în 1902.

Castelul a fost "total abandonat" de aproape două decenii, din 2003, iar ultima dată a fost deținut de o familie indoneziană care a neglijat proprietatea și a încetat să plătească taxele.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Engelhart a întreprins mai multe călătorii de afaceri în Europa și deseori a vizitat Norvegia în aceste călătorii.

După 1906, toate călătoriile lui Engelhart Cornelius în Europa au inclus-o și pe fiica sa Helene.

Astfel, în anul 1912, acesta însoțit de fiica sa a urcat pe unul dintre cele mai spectaculoase vapoare, de la acea vreme, Titanic. Acesta avea nevoie de o vacanță și a reușit să călătorească prin părțile sudice ale Europei, inclusiv la Nisa în Franța, ajungând până în Egipt. În acea perioadă s-a ivit ocazia să revină acasă, în America, călătorind la bordul Titanicului.

Bărbatul și cu fiica sa au călătorit la clasa I, cei doi stând în cabine separate. Helene a luat cabina B-36 și Engelhart a stat în B-30. Bărbatul avea 64 de ani la acea vreme.

După coliziunea cu icebergul în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, Engelhart și Helene s-au întâlnit prima dată în coridorul dintre cabinele lor. Apoi au mers cu domnul și doamna Warren până pe puntea bărcilor de salvare. Când cei patru au ajuns la barca de salvare 5, Engelhart s-a întors în cabina sa să-și ia haine mai calde. Aceasta a fost ultima oară când Helene l-a văzut pe tatăl ei în viață. Helene a urcat la bordul bărcii de salvare 5 și a supraviețuit.

Citește și: Se împlinesc trei ani de la moartea Prințului Philip, Duce de Edinburgh: De ce testamentul său va rămâne secret timp de 90 de ani de la moartea sa

Trupul lui Engelhart Cornelius a fost recuperate din mare și a fost înmormântat la Swan Point.

Din acel moment, familia nu a mai revenit niciodată la castelul din Franța, preferând să îl vândă. Deși castelul a fost abandonat în urmă cu mai bine de două decenii, acesta s-a păstrat destul de bine. Atât povestea celebrului bijutier, dar și frumusețea castelului atrage anual sute de persoane dornice să exploreze această zonă.

În ciuda tragediei, moștenirea lui Engelhart a rămas puternică. Un testament de 14 pagini a asigurat ca averea sa să ajungă la copiii săi și la alți membri ai familiei. Astăzi, descendenții lui Engelhart trăiesc în Providence, Rhode Island, New Haven, Connecticut și Garland, Texas, păstrând vie amintirea unui om care a lăsat o amprentă puternică atât în domeniul afacerilor, cât și în inimile celor din jurul său.

 

@pimpmycamel Exploring a castle that was owned by passengers on the Titanic 😳. This was defintely one of the most beautiful castles 🏰 #abandonmentissues #urbexfrance #abandonedplaces #scarystorytime ♬ Mysterious- Andreas Scherren