Totul despre hidroizolație: ce este, de ce ai nevoie de ea și ce avantaje îți oferă

Autor: Lavinia Medrea

Să ridici un imobil presupune să alegi materiale de construcție de calitate. Acestea trebuie să reziste foarte bine în timp și să îți asigure un mediu curat și plăcut.

De exemplu, este foarte important să optezi pentru o hidroizolatie de top. Lucrarea de etanșare îți ferește imobilul de infiltrațiile de apă și te ajuta să eviți reparații costisitoare și dificile. Află mai multe detalii, pe care trebuie să le cunoști din rândurile de mai jos!

Hidroizolatie – ce este și când să o realizezi?

Hidroizolația este cea mai eficientă metodă prin care să etanșezi foarte bine o clădire. Mai exact, este vorba despre o lucrare necesară oricărui, indiferent de destinația acestuia. Te ferești astfel de umiditate și te bucuri de un nivel ridicat de eficiență termică și energetică.

De preferat este să izolezi clădirea încă din timpul construcției. Astfel, poți să inserezi materialele hidroizolante în structura imobilului, transformând izolația într-o parte componentă a clădirii. Este adevărat, poți realiza hidroizolația și ulterior terminării unui imobil, însă totul va fi mai dificil și vei fi nevoit să te orientezi strict către anumite tipuri de produse în acest sens.

De ce ai nevoie de o hidroizolație bună?

Despre hidroizolație mai trebuie să știi că nu reprezintă o preferință, ci o necesitate. Mai exact, ai nevoie de ea pentru a-ți proteja structura casei, dar și pentru a te asigura că în timp vei plăti costuri de întreținere cât mai mici. Facturile la curent, dar și la gaz devin unele mai mici, dacă izolezi corect o clădire, pentru că agentul termic rămâne în interior mai mult timp iarna, iar vara păstrezi în interior răcoarea produsă de aerul condiționat.

Ce tipuri de materiale hidroizolante ai la dispoziție?

Pe piață găsești acum o gamă largă de materiale hidroizolante, din care să alegi, însă cele de mai jos sunt unele dintre cele mai bune:

• membrane bituminoase – eficiente și rezistente în timp, aceste tipuri de membrane îți sunt de mare ajutor. Pe acestea le poți aplica în toate zonele expuse la umiditate, prin tehnica lipirii la cald;

• membrane lichide – îți sunt de folos mai ales atunci când suprafața pe care vrei să o izolezi are foarte multe colțuri, greu accesibile altor materiale hidroizolante. Izolațiile lichide se aplică prin turnare, iar pentru a se întări au nevoie de circa o zi;

• membrane cauciucate – datorită faptului că sunt elastice, le poți folosi cu precădere la nivelul acoperișului, acolo unde ai nevoie de o izolație care se plieze perfect pe structura pe care o ai, fie că învelitoarea este plană sau înclinată.

Beneficii pe care să le cunoști

• hidroizolația te ajută să eviți absorbția apei în structura unui imobil;

• previi eficient formarea fisurilor, atât la nivelul pereților, cât și a zidurilor și a podelelor;

• previi infiltrația apei în interior;

• sporești durata de viață a clădirii tale;

• reduci costurile de întreținere;

• te bucuri de un mediu curat și sănătos;

• ai parte de nivelul de confort, pe care ți-l dorești.

Accesează Milucon.ro și descoperă aici care sunt produsele de calitate, pe care le ai la dispoziție, pentru a transforma o clădire într-una eficientă! Găsești online cele mai bune hidroizolații, dar și pardoseli de top. Tot pe Internet descoperi ce este un sistem de degivrare rampa auto, precum și ce avantaje îți poate asigura acesta pe termen lung!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0766 419 049