Cât costă o noapte de cazare de Paștele Ortodox 2024 în Maramureș și Bucovina: Prețurile pornesc de la 109 lei

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 22 apr 2024, 12:13
Paște 2024 Foto(4)

Cât costă o noapte de cazare de Paștele Ortodox 2024 în Maramureș și Bucovina

Sursa: pexels.com

Tot mai mulți turiști preferă să își petreacă Paștele Ortodox 2024 în Maramureș și în Bucovina. Iată cât costă o noapte de cazare în perioada 5-6 mai.

Deși, multe persoane vor să profite de minivacanța de 1 Mai și Paște și să plece la mare, nu puțini sunt aceia care își doresc să meargă în zona Maramureșului sau a Bucovinei, acolo unde tradițiile se păstrează intacte din moși și strămoși. Dar oare cât cosă o noapte de cazare în cele mai mirifice locuri din România?

Cât costă o noapte de cazare în Maramureș de Paște 2024?

Maramureșul este acea destinație pe care mulți dintre români o aleg pentru a petrece Sărbătorile Pascale ortodoxe 2024. Aici tradițiile sunt păstrate cu sfințenie și orice turist care vine aici va simți din plin sărbătorile. Printre tradițiile păstrate în această zonă se regăsește tradiția slujbei de Înviere, ca și în alte zone ale țării, unde localnicii participă la slujba de Paște, se roagă și iau lumina, un obicei prin care aprind lumânări, iar lumina o primesc de la preotul care ține slujba și apoi se întorc spre case pentru a degusta din bucatele pregătite.

În prima zi de Paști, de dimineață, în satele din Maramureș, se practică spălatul cu "apa neîncepută", adică neatinsă după scoaterea ei din fântână, în care se pune un ban de argint, un fir de busuioc și un ou. Toată familia se spală pe față cu această apă, căci se consideră că fiecare membru va fi curat ca argintul, frumos ca oul și căutat ca busuiocul. De asemenea se spune că prima persoană care trebuie să intre în casă să fie de sex masculin, pentru că altfel vor fi certuri în casă.

În perioada de dinaintea Paștelui, bărbații sacrifică miei, iar femeile pregătesc cele mai bune bucate printre care se regăsesc ouăle roșii și cozonacii.

Turiștii care ajung aici se întreabă cât costă, totuși, o noapte de cazare în perioada 5-6 mai 2024.

Ei bine potrivit Booking, o noapte de cazare în Maramureș, pentru doi adulți, începe de la 109 lei la o pensiune.

Unitatea de cazare oferă WiFi gratuit, o baie comună, iar unele camere sunt dotate cu balcon. Cel mai apropiate aeroport se află la 136 de km, iar la 27 de km turiștii pot găsi gara de unde pot lua Mocănița cu aburi.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de Paștele ortodox 2024: Ce oferă hotelierii și care sunt cele mai căutate stațiuni

Pentru cei care își doresc să sărbătorească Paștele într-un stil mai luxos unde să beneficieze de tot confortul pot opta pentru o cabană, unde prețul pornește de 1.500 de lei pe noapte pentru două persoane.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cabana se află la 20 de km de Cascada Cailor și oferă WiFi gratuit, o grădină, o bucătărie comună și un lounge comun. Camerele sunt dotate TV cu ecran plat, iar bucătăria este dotată complet pentru toate nevoile. Tot aici, turiștii pot găsi și o cadă cu hidromasaj. Gara Mocăniței se află la 33 de km. Cabana mai are 4 băi cu duș.

Cât costă o noapte de cazare în Bucovina de Paște 2024?

Dacă vă bate gândul să petreceți minivacanța de Paște în Bucovina trebuie să știți faptul că aici sărbătoarea este una magică.

În Săptămâna Mare localnicii din Bucovina ți Postul Paștelui cu strictețe. Aici se spună ce persoanele care mor în această săptămână ajung direct în iad, iar cei care țin post sunt feriți de dureri de cap, iar vacilor nu le va seca laptele. În noaptea de Înviere toți localnicii, cu mic cu mare, merg la biserică, iar a doua zi, se spală pe față cu apă neîncepută. Un vas cu apă în care se pune un ou roșu și un bănuț de argint – oul, pentru a fi rumeni și sănătoși tot anul, iar bănuțul, ca să fie curați ca argintul și prosperi, după care toți gustă din anafură. De asemenea, bucovinenii vin acasă cu lumânările aprinse și ocolesc casele de trei ori pentru izgonirea răului. De pe masa acestora nu lipește cozonacul, ouăle roșii dar și tradiționalul hribii cu smântână.

Turiștii care ajung aici trebuie să știe că prețul unei nopți de cazare pentru perioada 5-6 mai 2024, pornește de la 117 de lei, pentru doi adulți, într-un apartament care se află în Cernăuți. Oaspeții au la dispoziție WiFi gratuit. Apartamentul este dotat cu 1 dormitor, un living și 1 baie cu un uscător de păr și duș. Oaspeții au la dispoziție un televizor cu ecran plat, iar cel mai apropiat aeroport se află la 4 km.

De asemenea, pentru cei care doresc să petreacă o vacanță luxoasă trebuie să știe că o noapte de cazare, pentru doi adulți, pornește de la 1.753 de lei la un hotel de patru stele. Oaspeții beneficiază de o recepție deschisă non stop. Toate camerele sunt dotate cu aer condiționat, acces gratuit la internet și TV prin cablu. Băile sunt private și sunt dotate cu duș sau cadă. Restaurantul servește mâncăruri internaționale și românești tipice, cum ar fi mâncăruri din vânat. Facilitățile oferite de proprietate includ loc de joacă pentru copii.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la munte de Paște: Cazările încep de la suma de 85 de lei

Astfel, cei care doresc să își petreacă Paștele departe de aglomerația orașului pot opta pentru zona Maramureșului sau a Bucovinei unde vor fi întâmpinați de tradiții, peisaje unice, dar și cazări pentru aproape toate buzunarele.