Imagini apocaliptice! Norul de praf saharian a acoperit capitala Greciei! Când ajunge în România

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 24 apr 2024, 10:12

Imagini apocaliptice! Norul de praf saharian a acoperit capitala Greciei! Când ajunge în România

 
Sursa: Captură Greekreporter

Imagini uimitoare au fost surprinse în Atena, capitala Greciei, după ce norul de praf saharian a pus stăpânire pe aproape întreaga Europă.

Un val de praf saharian a acoperit Atena și alte orașe grecești, fiind considerat unul dintre cele mai grave astfel de episoade care au lovit țara din 2018, au spus unii meteorologi, potrivit de The Guardian.

Cum arată Atena, după ce norul de praf saharian a pus stăpânire pe Grecia

Norul de praf din Africa a acoperit Atena și restul Greciei într-un val portocaliu, iar imaginile au fost făcute publice!

„Este unul dintre cele mai grave episoade de concentrații de praf și nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, când norii acoperit în special insula Creta”, a declarat Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteorologică la Observatorul din Atena.

Citește și: Un val de praf saharian traversează România! Care au fost cele mai afectate zone

Un nou val de praf saharian va ajunge în România

Norul de praf saharian care se abate peste țara noastră a fost făcut de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, care au explicat care este cauza principală a producerii acestui fenomen.

„În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, a transmis ANM.

Citește și: Acest bărbat a devenit prima persoană din istorie care a alergat tot continentul African dintr-un capăt în celălalt

Nu este o noutate ca masa de aer încărcată cu particule de nisip din Africa să ajungă în Europa și, respectiv, în România.

Cu toate acestea, medicii de la Spitalul „Victor Babeș” sfătuiesc oamenii să evite expunerea prelungită în aceste zile sau să utilizeze măști de protecție, deoarece nisipul transportat de masa de aer conține mercur, granule de fosfor, magneziu, fier și calciu. Aceste substanțe sunt toxice și pot afecta grav sănătatea.