Cine este Dumitru Constantin Dulcan, renumitul medic neurolog din România. Câte cărți a scris și ce studii are? Biografie completă

Autor: Cristina Mocanu

Cine este Dumitru Constantin Dulcan, renumitul medic neurolog din România

Sursa: facebook.com

Dumitru Constantin Dulcan este unul dintre cei mai cunoscuți medici neurologi din România și a devenit cunoscut datorită cărților pe care acesta le-a scris. Iată Biografia completă a acestuia.

Dumitru Constantin Dulcan este un nume respectat în cercurile medicale și literare din România. Născut la 6 noiembrie 1938 în comuna Mârghia, județul Argeș, el și-a câștigat o reputație solidă în domeniul neurologiei, fiind apreciat pentru contribuțiile sale în filosofie și spiritualitate. Descoperă mai multe despre Dumitru Constantin Dulcan și moștenirea sa remarcabilă.

Cine este Dumitru Constantin Dulcan?

Constantin Dulcan este un nume venerat în domeniul medical și literar din România.

Născut la 6 noiembrie 1938 în comuna Mârghia, județul Argeș, el și-a construit o reputație impresionantă în lumea neurologiei, fiind recunoscut și pentru contribuțiile sale valoroase în domeniul filosofiei și al spiritualității.

Potrivit dulcan.ro, după absolvirea Facultății de Medicină Generală din București, din cadrul Institutului Medico Militar în 1962, Constantin Dulcan și-a început o carieră medicală prolifică. A deținut poziții de conducere, precum șeful Catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central între anii 1992 și 2005, și șef al Catedrei de Neurologie și Neuropsihosomatică la Universitatea "Titu Maiorescu" între 2005 și 2016.

Expertiză sa în neurologie și psihiatrie este recunoscută în întreaga lume, fiind medic primar în neurologie și psihiatrie, doctor în medicină și doctor în științe medicale. A avut competențe în explorări neurofiziologice și a fost implicat în numeroase reuniuni științifice naționale și internaționale, prezentând peste 300 de comunicări.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cine este doctorul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, managerul celui mai mare Spital de Urgență din România: CV și biografie

Dumitru Constantin Dulcan a scris cărți care au fost traduse în mai multe limbi

Pe lângă activitatea sa medicală, Constantin Dulcan a fost un autor prolific. Lucrările sale în domeniul neurologiei, dar și în filosofie și spiritualitate, au fost aclamate și traduse în multiple limbi.

Cea mai cunoscută carte a sa, "Inteligența materiei", a fost distinsă cu premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Române în 1992. Aparițiile ediției revizuite și adăugite ale acestei cărți au confirmat importanța sa în sfera intelectuală și științifică.

În afara "Inteligenței materiei", alte lucrări notabile ale lui Dulcan includ "Mintea de dincolo. Sinteza și semnificația experiențelor morții clinice", "Oglinda conștiinței", "În căutarea sensului pierdut", "Somnul rațiunii", "Către noi înșine", "Gândirea omului modern.

Culmi și limite" și "Creierul și Mintea Universului". Ca și coordonator al colecției "Noua Spiritualitate" la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, el a promovat o perspectivă holistică asupra cunoașterii umane.

În recunoașterea contribuțiilor sale remarcabile, Constantin Dulcan a fost distins cu numeroase premii și decorații, inclusiv Ordinul Național "Steaua României" în gradul de Comandor în 2000 și Premiul "Constantin Noica" pentru lucrarea "Inteligența Materiei" în 2011.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, după ce a primit cel mai crunt diagnostic: „Îmi doream un copil..am plecat, am lăsat tot” Cum s-a schimbat viața candidatului la primăria Capitalei după diagnosticul de cancer

Prin munca sa, Constantin Dulcan a inspirat și a influențat generații de medici, cercetători și cititori, atât în țară, cât și în străinătate. Contribuțiile sale nu doar în domeniul medical, ci și în cel al filosofiei și spiritualității, continuă să fie apreciate și să inspire oameni din diverse domenii și culturi.

 

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.