Unul dintre cele mai cunoscute personaje căutate în România, Prințul Paul, a fost reținut ieri în Malta în timp ce se afla în vacanță la un resort.
Cum a fost prins prințul Paul al României
Potrivit Observator, Prințul Paul al României a fost prins datorită colaborării dintre polițiștii români și cei maltezi.
Pe 6 aprilie, reprezentanții Ministerului Justiției au transmis informații referitoare la mandatul european de arestare pe numele lui Paul-Philippe de România.
„Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcţie”, a transmis Ministerul de Justiție.
Deși procurorul de caz de la Parchetul francez a declarat recurs, nu a motivat în timp util această cale de atac și, prin urmare, a fost decăzut din termen, iar decizia primei instanțe a devenit definitivă.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat joi că nu a primit încă niciun răspuns de la omologul francez cu privire la situația lui Prințul Paul, ale cărui cereri de extrădare au fost respinse definitiv de justiția franceză din cauza unui viciu de procedură.
„Mă aştept ca domnul ministru să poată întreba sistemul ce s-a întâmplat în acea speţă”, a adăugat Gorghiu.
Conform datelor prezentate de reprezentanții Ministerului Justiției, Prințul Paul este urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Brașov la 18 decembrie 2020, pentru executarea unei pedepse de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu, cu o pagubă estimată la 9.523.769 de euro.
Nu se cunosc alte informaţii despre situaţia Prinţului Paul
Prințul Paul Philippe al României a fost localizat pe teritoriul Franței, iar procedura de aducere înapoi în țară este în curs de desfășurare.
După o perioadă scurtă de arest preventiv de către Curtea de Apel Paris, Prințul a fost eliberat pe cauțiune.