Cum eviți aglomerația de pe Autostrada Soarelui dacă vrei să mergi la mare de 1 Mai 2024. Cele mai bune rute alternative

Autor: Bianca Vidoi

Cum eviți aglomerația de pe Autostrada Soarelui dacă vrei să mergi la mare de 1 Mai 2024

Sursa: Pexels.com

Ziua Muncii este la doar două zile distanță, iar românii caută deja cele mai bune rute pentru a merge la mare, fără a sta la cozile infernale de pe Autostrada Soarelui.

Cu fiecare weekend care trece, Autostrada Soarelui se aglomerează, iar românii își doresc să nu petreacă ziua de 1 Mai în trafic. Mini-vacanța de 1 Mai și Paște se apropie, iar românii ce au decis să parcurgă drumul spre Marea Neagră cu mașina caută cele mai bune alternative, astfel încât să evite aglomerația de pe Autostrada Soarelui. 

Cum eviți aglomerația de pe Autostrada Soarelui dacă vrei să mergi la mare de 1 Mai 2024

Data de 1 Mai 2024 este cea în care este celebrată Ziua Muncii, iar românii se bucură din plin de fiecare zi liberă, fie că aleg să iasă la un grătar în aer liber sau să facă plajă la stațiunile de la malul mării. În anul 2024, Ziua Muncii pică în același weekend cu Paștele Ortodox, astfel ziua de 1 Mai este liberă, dar și cea de 3 mai, atunci când este celebrată Vinerea Mare.

Statul a decis ca bugetarii să primească și ziua de 2 mai liberă, astfel încât să se bucure o mini-vacanță de 6 zile. 

Românii deja au planurile făcute pentru mini-vacanța de 1 Mai și Paște, iar majoritatea sunt îndreptate spre litoralul românesc, ce atrage sute de mii de persoane în fiecare an. Autostrada Soarelui începe să devină tot mai aglomerată cu fiecare weekend, astfel oamenii ce vor să petreacă ziua de 1 Mai la malul mării caută cele mai bune rute alternative pentru a evita ambuteiajele.

Citește și: Taxa de pod Fetești în 2024. Care sunt tarifele și cum poți să faci plata

Iată care sunt variantele pe care românii le pot face pentru a nu petrece ziua de 1 Mai pe Autostrada Soarelui:

Bucureşti – A2 – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

București – DN3 – Cobadin – Murfatlar – DJ308 – Ciocârlia de Sus – Lanurile – Mereni – DJ391 – Mereni – Topraisar – DN38 – Topraisar – Techirghiol – Agigea

Bucureşti – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – Cernavodă – Medgidia – Murfatlar – Constanţa

București – A2 – Cernavodă – DN22C – Medgidia – DJ222 – Cuza-Vodă – Mihail Kogălniceanu – DN2A Mihail Kogălniceanu – Ovidiu – Constanţa – Mamaia

București – DN39 – Agigea – Eforie – Mangalia – Vama Veche

Ce recomandări fac polițiștii pentru o călătorie sigură?

Entuziasmul persoanelor ce își doresc să ajungă cât mai repede la malul mării sau la un grătar la iarbă verde poate afecta atenția pe care aceștia o au asupra drumului, iar cum în perioada zilei de 1 Mai numărul accidentelor crește, Ministerul Afacerilor Interne a oferit câteva sfaturi șoferilor.

Cea mai importantă recomandare pe care polițiștii o fac pentru această perioadă este ca șoferii să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor.

Este indicat ca șoferii să realizeze fiecare manevră după ce s-au asigurat foarte bine și să evite depășirea altor autovehicule în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Se atrage atenția și asupra respectării limitei de viteză regulamentară, întrucât viteza peste limita legală şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România, potrivit mai.gov.ro .  

Pentru ca românii să se asigure că au un drum cât mai liniștit și lipsit de pericole, șoferii pot să mărească distanța de mers între vehicule, astfel încât o posibilă coliziune să poată fi evitată.