Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație

Autor: Diana Ghita

Dana Roba riscă să-și piardă fetițele

Sursa: Instagram Dana Roba; Captură YouTube Kanal D2

În cadrul ediției de luni, 29 aprilie, a emisiunii „Follow us!”, a fost prezentată situația tumultoasă prin care Dana Roba trece în aceste momente, din cauză că fostul ei soț profită de drepturile pe care le are asupra celor două fiice ale lor.

Dana Roba a vrut să le ducă pe fetițele ei, Chantal și Celine, la Disneyland, însă pentru a le scoate din țară, aceasta a avut nevoie de semnătura tatălui lor, Daniel Balaciu, care nu a acceptat ca minorele să fie scoase din țară de mama lor.

Daniel Balaciu și familia lui s-au unit împotriva Danei Roba

Aceasta a apelat la familia fostului soț, în speranța că o vor sprijini în această situație, însă au tratat-o cu o mare răutate și nici nu au vrut să audă de plecarea ei și

a fetelor. Ba mai mult, tatăl lui Daniel i-a spus brunetei că fiul lui o duce mult mai rău în arest decât a dus-o ea pe patul de spital, în comă.

În privința acestei situații, în platoul „Follow us!” a fost invitat Doctorul Psiholog Ion Duvac, fondator Psychological Profiler Academy, pentru a comenta cazul controversat în care se află celebra Dana Roba.

Celor două prezentatoare, Ilinca Vandici și Teo Trandafir, li se pare anormal ca Daniel Balaciu, după tortura la care și-a supus fosta soție, să mai aibă vreun drept asupra lui Chantal

și Celine.

Citește și: Dana Roba, atacată dur de tatăl lui Daniel Balaciu: „Mi-a vorbit foarte urât și m-a amenințat”. Ce a rugat-o fosta soacră pe vedetă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre situația prin care trece Dana Roba cu Daniel Balaciu

Ion Duvac a fost de acord cu moderatoarele emisiunii și a explicat că, după agresiunea prin care a trecut, aceasta ar fi trebuit să aibă drepturi depline asupra copiilor.

„Avem un sistem de justiție care e depășit.(...) În momentul în care s-a sesizat o agresiune la adresa mamei sau la adresa unui copil, părintele respectiv trebuie, automat, decăzut din drepturi.

Să se judece el pentru recâștigarea drepturilor”,  a spus invitatul.

Din păcate, legislația din România este foarte permisivă în privința violenței domestice, întrucât chiar și cei din fruntea țării practică această formă de agresiune: „ Avem un viciu de procedură legală.(...) S-a încercat, dar nu s-au dus amendamentele până la capăt, pentru că mulți dintre cei care sunt în Parlament își mai bat, și ei, câte un pic, nevestele și atunci cum să voteze”.


Citește și: ''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul din închisoare

Psihologul a explicat că situația stă total diferit în țările dezvoltate, unde cetățenilor le este frică să recurgă la astfel de gesturi, din cauza legislației foarte dure: „În momentul în care știi că ai ridicat palma ți-ai pierdut averea și dreptul de a mai vedea copiii până la 18 ani, te domolești”.