Top 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre hotele încorporabile

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 mai 2024, 11:12

O hotă este necesară într-o casă complet dotată și utilată, mai ales dacă dorești să îți păstrezi spațiul aerisit și fără mirosuri neplăcute, ce sunt inevitabile în urma gătitului.

În plus, acest produs vine cu o gamă variată de modele disponibile pe piață, de unde, cu siguranță, îl vei găsi și pe cel potrivit nevoilor tale. În rândurile ce urmează, vom vorbi despre întreținerea corectă a acestui electrocasnic, dar îți vom oferi și alte câteva sfaturi esențiale care să te ajute să te bucuri de o eficiență maximă.

Iată câțiva pași pe care trebuie să îi ai în vedere, atunci când vrei să îți cumperi o hotă:

1. Alege-ți modelul potrivit

Înainte de a achiziționa o hotă este foarte important să iei în considerare dimensiunea bucătăriei tale, tipul de gătit pe care îl practici și bugetul de care dispui. Așadar, este esențial să știi că există trei tipuri principale de hote, cum ar fi cele tradiționale, care vin cu trei tipuri de viteze și sunt mici și compacte, cele decorative, care au un tub înalt, metalic și vine atașată de tavanul încăperii, dar și cele încorporabibile telescopice, aceasta având și opțiunea de reglare a duratei de funcționare cu ajutorul temporizatorului adăugat. Mai mult, cea din urmă menționată se poate prelungi cu ajutorul unei tăvițe pe care o poți trage spre tine, în funcție de nevoia de absorbție de care ai nevoie în momentul gătitului.

2. Instaleaz-o corect

De asemenea, trebuie să ai grijă și cum și în ce loc alegi să montezi acest electrocasnic. Prin urmare, dacă vrei să instalezi singur o hotă încorporabilă, trebuie să ai anumite cunoștințe tehnice, dar să fii și o persoană cu multă răbdare, care nu se enervează de la primul lucru care nu îi iese bine. Mai mult, dacă nu te simți pregătit să faci tu acest lucru de unul singur, este recomandat  să iei legătura cu un specialist, pentru a nu avea surprize în timpul utilizării acesteia. În plus, mai trebuie să ai în vedere și faptul că locul unde alegi să pui produsul este suficient de rezistent, astfel încât să poată susține greutatea acestuia, dar și că-ți permită accesul ușor la sursa de curent sau la scoaterea țevii de evacuare în afara clădirii. Dacă și tu cauți un astfel de obiect și nu știi încă ce model să alegi, intră pe altex.ro și aici vei găsi zeci de opțiuni din care poți comanda ceva potrivit nevoilor tale.

3. Întreținerea regulată

Încă un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este faptul că o hotă trebuie curățată periodic. Așadar, dacă o folosești în mod regulat, asigură-te că îi cureți sau îi schimbi filtrele în mod regulat, pentru a menține eficiența sistemului de absorbție a aerului. Mai mut, cu ajutorul unui burete poți spăla și exteriorul acesteia, dar evită să folosești produse dure sau detergenți prea puternici care ar putea deteriora finisajul.

4. Verifică periodic funcționarea hotei

Nu în ultimul rând, trebuie să testezi cât mai des dacă hota ta funcționează în parametri normali și să te asiguri că ventilatorul și lumina funcționează corespunzător. Dacă observi orice probleme sau defecțiune în timpul utilizării, contactează un specialist în reparații pentru a remedia situația.

În concluzie, o hotă este esențială într-o bucătărie complet dotată, deoarece aceasta te ajută să elimini aburii și grăsimea rezultate în timpul procesului de gătit. Tu ce model de hotă ai alege pentru casa ta?

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.