Bărbatul care a primit primul transplant de rinichi de porc a murit: „Rick a fost un om cu inimă bună”

Autor: Laura Macovei

Bărbatul care a primit primul transplant de rinichi de porc a murit: „Rick a fost un om cu inimă bună”

Sursa: BBC

Richard "Rick" Slayman, primul pacient care a primit un transplant de rinichi de porc modificat genetic, a murit la doar două luni după operație.

Spitalul General Massachusetts (MGH) a anunțat că Slayman, în vârstă de 62 de ani, a murit și că nu există indicii că decesul său a fost cauzat de transplant. 

Bărbatul care a primit primul transplant de rinichi de porc a murit

Cu sute de mii de oameni aflați pe listele de așteptare pentru organe, speranța era că transplanturile de organe de la porci, după modificări genetice specifice pentru a reduce riscul de respingere, ar putea oferi o soluție viabilă.

Cu toate acestea, moartea lui Slayman ridică întrebări despre siguranța și durabilitatea transplanturilor de porc la om. Chiar și cu avansurile tehnologice și modificările genetice, există riscuri semnificative asociate cu xenotransplantul.

Citește și: Mihai Leu, transferat de urgență la Spitalul Fundeni! Ce se întâmplă cu sportivul în aceste momente: „A apărut o complicație”

Rezistența sistemului imunitar al oamenilor la organele animalelor, riscul infecțiilor transmise de la animale la oameni și dificultățile în reglarea funcției organului transplantat sunt doar câteva din provocările majore.

Slayman suferea de mai multe probleme de sănătate

Cu toate acestea, povestea lui Slayman a fost o sursă de inspirație pentru mulți. Lupta sa cu boli cronice precum boala renală terminală, diabetul de tip 2 și hipertensiunea arterială a ilustrat importanța urgentă a găsirii unor soluții inovatoare pentru a trata aceste afecțiuni.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este important să înțelegem că xenotransplantul rămâne în stadii incipiente de dezvoltare și că pierderea lui Slayman subliniază nevoia continuă de cercetare și rafinare a tehnologiilor implicate. 

„Dl Slayman va fi văzut pentru totdeauna ca o speranță pentru nenumărații pacienți cu transplant din întreaga lume și suntem profund recunoscători pentru încrederea și disponibilitatea sa de a avansa în domeniul xenotransplantului”, a spus MGH într-un comunicat, potrivit BBC.

Citește și: De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe lista de așteptare pentru transplant de cord

„Rick a spus că unul dintre motivele pentru care a fost supus acestei proceduri a fost acela de a oferi speranță miilor de oameni care au nevoie de un transplant pentru a supraviețui”, au

spus aceștia.

Rick și-a îndeplinit acest obiectiv, iar speranța și optimismul lui vor dăinui pentru totdeauna.

„Pentru noi, Rick a fost un om cu inimă bună, cu un simț al umorului iute, care a fost înverșunat dedicat familiei, prietenilor și colegilor săi”, au adăugat aceștia.