Cristiano Ronaldo, în fruntea clasamentului celor mai bine plătiți sportivi din lume! Câți bani câștigă portughezul?

Autor: Andrei Costanda

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv al planetei.

Sursa: Profimedia

Revista Forbes l-a clasat pe Cristiano Ronaldo pe primul loc în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi ai planetei.

Cristiano Ronaldo a fost declarat cel mai bine plătit sportiv din lume de către revista economică americană Forbes, pentru a patra oară în cariera sa, datorită transferului său la clubul saudit Al-Nassr.

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei

În anul 2023, veniturile totale ale starului portughez au fost estimate la aproximativ 200 de milioane de dolari, un record istoric pentru un jucător de fotbal.

Dintre acestea, 136 de milioane de dolari provin din salarii și bonusuri de pe teren, iar restul de 60 de milioane de dolari sunt câștigați din contractele de sponsorizare și alte activități comerciale, printre care se numără și vânzările de produse marca „CR7” și contractul pe viață cu Nike.

Pe locul al doilea în clasamentul Forbes se află jucătorul spaniol de golf John Rahm, care a câștigat 218 milioane de dolari, majoritatea provenind din trecerea sa la competiția LIV Golf, susținută financiar de Arabia Saudită.

Această mișcare a generat o adevărată undă de șoc în lumea golfului, aducându-i lui Rahm o sumă garantată de 300 de milioane de dolari pe parcursul contractului său.

Argentinianul Lionel Messi, câștigătorul unui număr record de opt Baloane de Aur, ocupă locul al treilea în clasament. După transferul său profitabil la Inter Miami, Messi a acumulat venituri de 135 de milioane de dolari, dintre care 65 de milioane de dolari provin din salariile și bonusurile pe teren, iar 70 de milioane de dolari din contractele de sponsorizare cu branduri majore precum Adidas și Apple.

Citește și: Doliu în lumea boxului! A murit chiar în ring, la debut

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Nu te-ai fi așteptat la asta! Care este felul de mâncare preferat al Biancăi Drăgușanu: „Mie-mi place foarte mult..”

Clasamentul Forbes este acaparat de fotbaliști

Pe locul al patrulea se află baschetbalistul american LeBron James, starul echipei Los Angeles Lakers, cu venituri totale de 128,2 milioane de dolari. Deși se apropie de retragere la 39 de ani, James continuă să fie o forță majoră în NBA și intenționează să participe la Jocurile Olimpice din această vară.

Giannis Antetokounmpo, jucătorul grec de la Milwaukee Bucks, este al cincilea în clasament, cu venituri de 111 milioane de dolari. Acesta este urmat de Kylian Mbappe, căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, care a câștigat 110 milioane de dolari. Mbappe a anunțat că va părăsi Paris Saint-Germain în această vară și este așteptat să se alăture clubului spaniol Real Madrid.

Pe locul șapte se află Neymar, fostul star al lui PSG, acum la Al-Hilal în Arabia Saudită.

În ciuda unei accidentări grave, Neymar a câștigat 108 milioane de dolari în ultimul an. Următorul în clasament este Karim Benzema, care joacă la Al-Ittihad în fotbalul saudit și a obținut 106 milioane de dolari.

Locul nouă este ocupat de Stephen Curry, starul echipei Golden State Warriors, cu venituri de 102 milioane de dolari. Lista este completată de jucătorul de fotbal american Lamar Jackson, de la Baltimore Ravens, cu 100,5 milioane de dolari, datorită bonusului său la semnătură în noul contract.

Clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume, stabilit de revista Forbes, este dominat de fotbaliști, cu Cristiano Ronaldo pe primul loc și Lionel Messi pe locul trei, alături de alte vedete ale acestui sport precum Kylian Mbappe și Neymar, subliniind astfel influența majoră a „sportului rege” la nivel global.