Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu probleme mintale: „Plâng întruna” A sperat până în ultimul moment că iubitul ei își va reveni

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 mai 2024, 20:27

Florentina a fost ucisă de iubitul cu probleme mintale. Acesta a fost reținut de polițiști

 
Sursa: Facebook/IPJ Sibiu

Florentina, o tânără de 21 de ani, a fost ucisă de iubitul ei într-un apartament din Sibiu. Ucigașul era cunoscut pentru problemele sale mintale și dependența de substanțe interzise.

Florentina a fost ucisă într-un apartament din Sibiu, unde călăul ei locuia alături de un prieten, cel care a descoperit și crima. 

Florentina a fost ucisă de iubitul cu probleme mintale

Vasile Ștefan, iubitul victimei, a început să aibă halucinații și episoade de delir în ultimul an, acestea fiind agravate de consumul de droguri. Deși a fost internat la Psihiatrie pentru patru zile, starea lui nu s-a ameliorat, iar el a fost externat rapid.

Prietenii cuplului sunt revoltați, considerând că măsurile luate de instituțiile medicale au fost insuficiente.

În ziua crimei, zgomotele din apartament au alertat vecinii, care au presupus că era vorba de o ceartă între iubiți. Nimeni nu bănuia însă că lucrurile vor degenera atât de grav. Florentina a fost găsită fără suflare de către colegul de apartament al lui Vasile, având o rană fatală la gât provocată de un cuțit.

Potrivit declaraţiei acestuia, se afla sub influenţa substanţelor psihoactive şi pe fondul geloziei a izbucnit un conflict spontan”, a transmis Mihaela Ruginosu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit Observator.

Potrivit apropiaților, familia nu știa despre relația Florentinei cu presupusul criminal, un bărbat cunoscut în anturajul său ca fiind consumator de substanțe ilegale. În fața anchetatorilor, bărbatul a mărturisit că a comis crima din gelozie și că era sub influența drogurilor în momentul atacului.

Citește și: Povestea incredibilă a unei femei care și-a pierdut logodnicul chiar în ziua nunții lor. Tânăra a aflat că bărbatul trăia o viață dublă, abia la câțiva ani după moartea acestuia

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După comiterea crimei, Vasile Ștefan a fugit, dar a fost prins câteva ore mai târziu de jandarmii montani în Păltiniș.

Acesta locuia cu chirie într-un apartament din Sibiu și lucra într-o fabrică de plastic din oraș.

Florentina a crescut fără părinți

Florentina, originară din Făgăraș, a rămas alături de Vasile Ștefan în ciuda problemelor acestuia, încercând să-l ajute și să-i fie un sprijin.

Tânăra, care a crescut fără părinți, căuta probabil afecțiunea și stabilitatea unei familii pe care nu a avut-o niciodată. Cu toate acestea, devotamentul ei a avut un final tragic.

„Eu am crescut-o de la un an şi două luni. I-am fost şi mamă şi tată. Un suflet pierdut. Plâng întruna! Mama a plecat afară, în Italia.Tata la Sibiu. Erau despărţiţi. Tata nu se mai ocupa de ea, doar eu singur, de la un an şi două luni”, a declarat Mircea Mânzat, bunicul fetei.

Ucigașul a avut antecedente sinucigașe

Potrivit apropiaților criminalului, Vasile Ștefan a vrut în trecut să se sinucidă, spunând că aude voci. 

„La un moment dat a fugit în pădure ca să se sinucidă. Noi când am aflat am mers să-l căutăm şi să-l aducem înapoi. Era complet detaşat de realitate, spunea că aude voci care îi spun că trebuie să facă asta. Că aşa este mai bine. Şi pe parcursul tratamentului respectiv, la început, încă mai avea căderi şi episoade în care disocia sau auzea voci. Am rămas frapaţi că a fost eliberat după patru zile. Deci în starea în care l-am văzut noi să fie, nu ni s-a părut normal să fie ţinut atât de puţin şi eliberat atât de uşor,” a declarat un prieten de-al ucigașului Florentinei.