Cât a plătit un român pentru 5 nopți de cazare în Turcia: “De mâncat tot pe străduțe mai puțin cunoscute, prețurile lângă bazar, la terase sunt triple.”

Autor: Cristina Mocanu

Un român și-a petrecut concediul în Istanbul și a împărtășit experientele sale pe pagina de Facebook

Sursa: pexels.com

Un român și-a petrecut concediul în Istanbul și a împărtășit experientele sale pe pagina de Facebook, pe Forum Turcia. Iată cât l-a costat pe acesta 5 nopți de cazare.

Un român a povestit pe Forum Turcia, de pe Facebook, despre vacanța sa de 5 nopți petrecută în Istanbul, oferind detalii despre costuri și experiențele avute. Iată cum s-a desfășurat sejurul său, cu sfaturi utile pentru viitorii vizitatori.

Cât l-a costat pe un român 5 nopți de cazare în Turcia?

Un român a împărtășit recent impresiile sale dintr-o vacanță petrecută în Istanbul, oferind detalii utile despre costuri și experiențe locale, pe pagina de Facebook, Forum Turcia. Iată cum s-au desfășurat cele cinci nopți de cazare și explorare în acest oraș fascinant.

Pentru 5 nopți de cazare la Okda Hotel, situat în partea europeană a Istanbulului, la doar 10 minute de mers pe jos de intrarea în Marele Bazar și la 15 minute de Hagia Sofia, românul a plătit 1300 lei. Hotelul s-a dovedit a fi curat și confortabil, oferind camere cu balcon, care sunt mai liniștite decât cele fără balcon, aflate pe partea cu strada principală.

Un avantaj suplimentar a fost parcarea gratuită oferită de hotel, deși în apropiere există și o parcare privată la prețul de 10€/zi. De asemenea, în vecinătatea hotelului se află o stație de tren, facilitând astfel accesul la diverse părți ale orașului.

În timpul șederii, transportul s-a făcut predominant pe jos în partea europeană a orașului, iar pentru partea asiatică s-a folosit metroul. În jurul hotelului se găsesc numeroase restaurante și magazine mici, oferind o varietate de opțiuni pentru cumpărături și mese.

Marele Bazar a fost evitat din cauza prețurilor ridicate, preferându-se cumpărăturile din zona cazării, unde prețurile erau mult mai accesibile. Tricourile și gențile au fost achiziționate cu 150 de lire, iar parfumurile replici, testate înainte de achiziție, au costat între 10 și 15€. În zona Taksim, s-au făcut cumpărături la magazine cunoscute precum Defacto și LC Waikiki.

Citește și: Cât costă 7 nopți de cazare în Antalya pentru doi adulți la All Inclusive: Prețurile pornesc de la 2.998 de lei în luna iulie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Unde a ales românul să mănânce și cât la costat masa?

Pentru mese, s-a optat pentru străduțele mai puțin cunoscute, unde prețurile sunt mult mai rezonabile comparativ cu cele de la terasele situate lângă bazar, unde prețurile sunt triple. Această alegere a permis descoperirea unor locuri autentice și economisirea unor sume considerabile.

Din zona bazarului cu condimente din Eminonu, românul a cumpărat cafea de la fabrica Kurukahveci la prețul de 460 de lire/kg și rahat umplut cu 380 de lire/kg.

Fisticul a fost achiziționat cu aproximativ 500 de lire/kg, iar alunele de pădure cu 320 de lire/kg, toate de la Seref Gida. Produsele s-au dovedit a fi de calitate, iar vizitatorii au fost încurajați să guste înainte de a cumpăra.

Deși mașina personală a fost lăsată pe loc, transportul public a fost utilizat eficient, cu un cost de 70 de lire pentru 3 călătorii. De asemenea, hotelul a oferit asistență pentru obținerea unui card de transport, reducând astfel costurile.

“Suntem în Turcia, la Istanbul, și vreau să vă împărtășesc câteva impresii. Cazarea o avem în partea europeană, la aproximativ 10 minute de mers pe jos de intrarea în bazarul mare și la 15 minute de Hagia Sofia. Am plătit 1300 lei pentru 5 nopți la Okda Hotel, o cazare curată și foarte ok, cu balcon (camerele fără balcon sunt pe partea cu strada și este mai gălăgie). Ne-au ajutat cu parcare gratuită în fața hotelului, iar parcarea privată costă 10€/zi. Vizavi este și o stație de tren care vă poate ajuta. Noi am mers numai pe jos în partea europeană și am luat metroul când am vizitat partea asiatică. Găsiți în zona cazării restaurante și magazine mici. Nu am intrat deloc în bazarul mare, sunt prețuri enorme și nu avea rost să dăm pe același lucru triplu. Am cumpărat haine din zona cazării: tricouri 150 de lire, genți 150 de lire, parfumuri replici pe care le-am testat și luat apoi după câteva ore, am dat între 10 și 15€, iar din zona Taksim, ceva haine de la magazine mai cunoscute Defacto, LC Waikiki și altele. De mâncat tot pe străduțe mai puțin cunoscute, prețul lângă bazar la terase sunt triple. Din zona bazarului cu condimente în zona Eminonu am cumpărat cafea de la fabrica Kurukahveci 460 de lire/kg și rahat umplut 380 de lire/kg, fistic în jur de 500 de lire, alune de pădure 320 de lire de la Seref Gida, recomand, plecați de acolo plin din ce gustați. Mașina a stat pe loc, n-ai ce căuta cu mașina, transportul a fost 70 de lire/ 3 călătorii sau, dacă vorbești la recepție, te ajută cu cardul și te va costa mai puțin.”  a spus românul.

Citește și: Prețuri cazare în Insula Thassos 2024: Cât costa zece zile de cazare în cea mai căutată insulă din Grecia comparativ cu anul precedent

Această experiență în Istanbul a demonstrat că, planificând cu atenție și alegând opțiuni locale, se pot face economii semnificative fără a compromite calitatea experienței turistice. Cazarea la Okda Hotel a oferit un bun raport calitate-preț, iar explorarea zonelor mai puțin turistice a adus descoperiri autentice și economii notabile.