Calendar ortodox pentru ziua de 18 iunie 2024: Rugăciunea puternică pe care creștinii o rostesc în această zi de sărbătoare

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 iun 2024, 16:00

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 18 iunie

Sursa: doxologia.ro

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 18 iunie 2024, atunci când creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Mucenici Leontie, Ipatie și Teodul.

Află ce sărbătoare este în calendarul ortodox pe 18 iunie 2024! Data la care Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Mucenici Leontie, Ipatie și Teodul, ce au făcut parte din cei mai iubiți martiri ai Feniciei.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 18 iunie!

Calendar ortodox 18 iunie 2024

Sărbătoare 18 iunie. Sfinții Mucenici Leontie, Ipatie și Teodul sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 18 iunie în calendarul ortodox.

Sfântul Mucenic Leontie, împreună cu Ipatie și Teodul au trăit în Tripolis, Fenicia, atunci când la conducere se afla împăratul Vespasian. Sfântul Mucenic Leontie era originar din Elada, iar cu ajutorul trupului său plin de putere, acesta a ales să devină ostaș. Acesta a ajuns era comandant de armată în orașul fenician Tripoli, iar acesta și-a prezentat sufletul bun și iubirea pentru apropiații săi, fiind astfel respectat pentru toate faptele bune pe care le-a desăvârșit.

Împăratul a decis să îl numească pe senatorul roman Adrian guvernator al districtului fenician, astfel acesta a primit libertatea de a începe diferite persecuții asupra celor ce cred în Dumnezeu. Adrian a auzit de faptele Sfântul Mucenic Leontie, ce a reușit să convertească mai mulți păgâni la creștinism, motiv pentru care a dat ordin ca acesta să fie arestat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Zile de post în 2024. Când nu se fac nunți

Ipatie a fost cel ce trebuie să îl prindă pe Sfântul Mucenic Leontie, iar în drumul său, o boală teribilă l-a lovit, iar în timpul nopții, acesta a visat un înger care i-a spus: "Dacă vrei să fii tămăduit, tu și soldații tăi trebuie să spuneți de trei ori: «Dumnezeule al lui Leontie, ajută-mă!»".

După ce s-a trezit, Ipatie le-a spus visul său soldaților din jurul său, iar toți au început să se roage pentru sănătatea lui Ipatie, vindecarea venind imediat. 

După un lung obositor, Ipatie a ajuns în satul unde trăia Sfântul Mucenic Leontie, iar un străin i-a primit în casa lui, aflând la scurt timp că este vorba despre sfântul ce i-a salvat viața lui Ipatie. Aceștia s-au așezat în genunchi și i-au cerut să-i lumineze în credința cea adevărată, astfel au primit sfântul botez.

Guvernatorul Adrian a aflat despre ceea ce s-a întâmplat și a poruncit ca Sfinții Mucenici Leontie, Ipatie și Teodul să fie arestați, astfel aceștia au ajuns să fie chinuiți până când au decedat, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 18 iunie

Canon de rugăciune către Sfinții Mucenici Leontie, Ipatie și Teodul, sărbătoriți pe 18 iunie în calendarul creștin

Cânta-voi ție, Doamne Dumnezeul meu, că din sfânt pântecele Fecioarei în Om în chip de negrăit îmbrăcându-Te, l-ai înnoit ca un milostiv.


Bunătatea ta nu se supune legilor celor de ludă, Sfinte Mucenice Leontie, sluga lui Hristos, căci Însuși El îți este ție laudă și mărire de nerăpit.
Dorind, fericite, de cele mai presus de fire și cu fecioria trupului împodobindu-ți sufletul cel nespurcat, l-ai gătit cu bună podoabă către suirea la cer.


Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Luat-ai biruință împotriva înșelăciunii cinstea cea către mucenici, cinstind cu cuviință pe Cel pururea dorit de tine, Sfinte Leontie, pururea pomenite.
Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).
Cum te vom ferici pe tine, Născătoare de Dumnezeu, Ceea ce ești mai presus de ceruri și de toată zidirea, căci ai născut Fiu, pe Ziditorul și Dumnezeul nostru?