Un român stabilit în Grecia și-a deschis o tavernă în Thasos și a împărtășit cu urmăritorii săi etapele prin care a trecut, dar a făcut și un anunț de angajare.
Ce presupune să îți deschizi o afacere în HORECA, în Thasos
În plin proces de deschidere a unei afaceri în industia HORECA, Stelian Muscalu s-a confruntat cu mai multe probleme, printre care birocrația.
De asemenea, Stelian s-a arătat deranjat de faptul că mulți îl critică pentru alegerile sale în rândul angajaților.
„Bine v-am regăsit. Am zis să vă dau și câteva imagini cu soare, cu mare, că de mine cred că sunteți sătui!
Am alergat astăzi, am plecat undeva pe la 11 spre Limenas, în capitală, acolo unde aveam de rezolvat lucruri, du-te la contabilitate, du-te la notar. Aici e un fel de notar de stat unde și se autentifică semnătura. Du-te la poliție, du-te la bancă, înapoi la contabilitate și așa mai departe.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Am alergat zilele astea cu actele în vreo 30 de zile, cum n-am alergat în 48 de ani cu atâtea hârtii. Între timp am obținut ăsta, am așa un fel de buletin temporar, o înregistrare pentru cetățenii Uniunii Europene care au drept de muncă în alte state.
Atâta birocrație rar îți este dat să vezi, dar trebuie să luptăm. Acum eu n-am făcut altceva decât să bătătoresc cumva calea celor care vor veni și vor începe să lucreze de la 1 iunie aici la Tavernă.
În căutare căutăm oameni. Nu o să mai spun că vreau nici oameni tineri, nici oameni bătrâni, nici grași, nici slabi, nici frumoși, nici urâți, căci vor fi tot timpul niște oameni care nu au făcut nimic în viața lor și care să vină să te atace și să te acuze de discriminare și dacă te gândești la ei că sunt în vârstă și nu pot duce tăvi la 50 de grade îmi spun că le reduc dreptul la muncă și că de ce nu vreau oameni în vârstă.
Dacă e prea tânăr, că nu are experiență. Nu mai spun. Vom selecta pe parcurs. Avem nevoie de ospătari, de barmani, de ajutoare în bucătărie. Nu o să explic aici salariul, pentru că salariul diferă de la o experiență la alta, pentru că am angajat oameni care mi-au spus cinstit că ei nu au mai lucrat, dar vor să vină alături de mine să învețe. Nu putem merge doar cu începători, asta e clar,” a spus Stelian, în videoclipul postat pe TikTok.
Oamenii nu mai vor să muncească
Stelian a mai precizat faptul că îi este destul de greu să găsească personal pentru afacerea sa, deoarece „oamenii nu mai vor să muncească.”
„Cam asta înseamnă să faci business în Thasos și în general în HORECA. Foarte multă birocrație în Thasos, iar în HORECA foarte mari probleme legate de oameni care ai senzația că nu prea mai vor să muncească,” a mai spus Stelian.
@stelianmuscalu #stelianmuscalu #business #economie #thassos #tavernaMotorship ♬ sunet original- Stelian Muscalu