Crimă șocantă într-o familie din Bistrița-Năsăud! Un tată și-a ucis, fără milă, fiul: „Pe fondul consumului de alcool”

Autor: Diana Ghita

Ce s-a întâmplat într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Sursa: Observator

Într-o localitate din Bistrița-Năsăud, o dispută familială a culminat într-un act de violență extremă, mai exact, un bărbat de 50 de ani a fost ucis de propriul tată, în vârstă de 75 de ani.

Vecinii victimei din Bistrița-Năsăud povestesc cum aceasta, care se întorcea acasă de la cositul ierbii, a fost așteptată de tatăl său, ascuns după ușă și înarmat cu un cuțit. Fără avertisment, bătrânul și-a atacat fiul cu multiple lovituri de cuțit, până când acesta a căzut la pământ, într-o baltă de sânge.

Ce a făcut atacatorul din Bistrița-Năsăud după ce și-a ucis fiul

După ce a realizat gravitatea faptei sale, tatăl, în mod paradoxal, a cerut unui vecin să sune la 112 și să alerteze autoritățile în legătură cu crima pe care o comisese. Polițiștii au intervenit rapid și au reținut suspectul, care nu a opus rezistență.

„Când a intrat în curte, deja era bătrânul, a început de acolo de pe scări. L-a luat de acolo, exact de unde e acuma, şi l-a tras pe băiat înăuntru.

Bătrânul striga să sune la 112 că l-a omorât pe feciorul său”, 
a declarat o femeie din vecini, pentru Observator.

Citește și: Moarte suspectă în Bistrița, după ce un bărbat a fost găsit fără suflare în propria mașină. Oamenii au crezut că doarme și nu l-au deranjat: „Nu mi-a venit să cred”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Ceea ce se conturează din mărturiile vecinilor este un tablou sumbru al unei relații tensionate, alimentată de consumul excesiv de alcool: „ Pe fondul consumului de alcool s-ar fi certat. Ar fi băut şi bătrânul şi tânărul/ Consumau, se certau, era tot timpul deranj la ei. Dacă până ce s-a ajuns la lucrul ăsta”.

Ce pedeapsă riscă bătrânul care și-a ucis fiul în Bistrița-Năsăud 

Această tragedie ridică întrebări dureroase mai ales că motivul concret al atacului nu a fost, încă, descoperit. Vecinii confirmă că certurile erau atât de frecvente în familia respectivă încât deveniseră un fel de „normalitate” pentru ei. Însă, cu toate acestea, nimeni nu s-a așteptat la un asemenea deznodământ.

„A intrat înăuntru și a strigat de acolo din ușă: «sunați la 112, că l-am înjunghiat pe Șandor».

El a fost în vecini la cosit, băiatul a intrat pe poartă, s-a dus pe trepte sus și ce s-a întâmplat… gălăgie nu a fost. De altă dată se certau, că auzeam, acum nimic”, a declarat o localnică într-o emisiune TV.

Citește și: Filmul crimei halucinante din Neamț! Motivul pentru care o femeie de 29 de ani l-a înjunghiat mortal pe bărbatul de 52 de ani, care organizase o petrecere în curtea casei lui

Polițiștii l-au găsit pe atacator în fața casei și, odată ajunși la locul crimei, au adunat mai multe probe, iar acum cercetează cazul pentru a afla contextul exact în care s-a produs atacul. Bătrânul de 73 de ani, pe numele căruia s-a întocmit un dosar penal, riscă să stea mulți ani după gratii, în cazul în care anchetatorii vor descoperi că infracțiunea comisă de el a fost omor cu premeditare.