Atacul cu acid de baterie din Călărași NU ar fi fost la întâmplare! Surse din anchetă spun că ar putea fi o reglare de conturi: „Au sifonat pe la organele de poliție”

Autor: Diana Ghita

Tinerii au fost stropiți cu acid de baterie

Sursa: Facebook Daniela Jora; Gabriel Mihai

În noaptea de luni, 4 iunie, în Călărași, Gabriel și Daniela au fost stropiți cu acid de baterie de către un individ care purta cagulă și mănuși, despre care se crede că ar fi plănuit în detaliu atacul.

În momentul în care bărbatul misterios a aruncat cu acid de baterie pe geamul mașinii în care se aflau tinerii, Gabriel a fost mutilat de cantitatea mare de substanță care a ajuns pe el. Însă starea Danielei este una mai bună, întrucât a fost atinsă doar pe unele părți din corp.

De la ce ar fi pornit atacul cu acid de baterie

După atacul din Călărași, individul deghizat a dispărut fără urmă, iar surse din anchetă au transmis, conform Observator, că acesta ar fi fost un gest făcut

din răzbunare, în urma unei reglări de conturi cu niște interlopi din oraș, întrucât, în urmă cu trei ani, tinerii au fost anchetați într-un dosar de trafic de droguri.

„Să vedem victimele acestea cine sunt şi ce este în trecutul lor- datorii neonorate, trafic, amenințări, răzbunări, sifonat pe la organele de poliție despre activitatea celorlalți. Aceste lucruri nu sunt de iertat in lumea interlopă. Urmează răzbunare tot pentru a servi exemplu în lumea interlopă",  a explicat Tudorel Butoi, psiholog criminalist, potrivit sursei citate.

Citește și: Cine sunt cei doi tineri de 24 și 29 de ani stropiți cu acid de baterie într-o mașină, în Călărași. Gabriel se află în stare critică

Atacatorul i-ar fi urmărit pe Gabriel și Daniela cu o altă mașină și, înainte de a acționa, a așteptat ca aceștia să ajungă acasă, pentru a parca mașina. După ce autoturismul cuplului s-a oprit, făptașul s-a îndreptat rapid spre acesta, a deschis ușa din dreptul băiatului și a turnat o sticlă cu acid de baterie pe el, iar o parte din cantitate a

ajuns și pe fată.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ulterior, autorul atacului a fugit de la fața locului și a avut grijă să nu lase vreun indiciu care să-l deconspire, acesta nu a lăsat în urmă nici măcar recipientul cu acid.

Victimele au sunat la salvare cu ultimele puteri

Gabriel s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului (față, ochi, gât, căi aeriene, torace, abdomen anterior) și este într-o stare foarte gravă. Însă Daniela, stropită cu o cantitate mai mică, a fost în stare să sune la 112, pentru a chema ajutoare.

În așteptarea ambulanței, cei doi au trecut prin niște dureri cumplite.

Norocul lor a fost că un trecător i-a observat și, până la sosirea echipajelor de urgență, i-a urcat în propria lui mașină, cu care a gonit spre spital.

Citește și: Doi tineri din Călărași, stropiți cu acid sulfuric în toiul nopții! Victimele au fost transportate de urgență la două spitale din București

După stabilizare, domnișoara a fost transferată la Spitalul «Bagdasar-Arseni», din București, și domnul a fost transportat la Spitalul Floreasca, din București Starea domnișoarei era mult mai bună, a fost și operată în cursul serii de ieri (n.r.

4 iunie) la spitalul «Bagdasar». La domnul de 24 de ani leziunile au fost mult mai severe, pe o suprafață extinsă a corpului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Călărași, Andrei Dumitrescu, pentru  Călărași PRESS.