Cum l-a ajutat postul intermitent pe Damian Drăghici să scape de dependența de alcool, zahăr și cafea: „Bea apă șapte zile, să vezi ce fel de stări ai”

Autor: Diana Ghita

Cum se simte Damian Drăghici de la postul intermitent

Sursa: Captură YouTube Ilinca Vandici

Celebrul artist Damian Drăghici a fost invitat, recent, în cadrul podcastului „Te ascult”, moderat de Ilinca Vandici, unde vorbit despre beneficiile postului negru.

Printre alte subiecte, Damian Drăghici i-a vorbit Ilincăi Vandici despre beneficiile pe care le are postul intermitent și a explicat că se simte mult mai bine de când nu mai fumează și nu mai consumă cafea, alcool sau dulciuri.

Cum l-a ajutat postul intermitent pe Damian Drăghici

Artistul a explicat că a luat decizia de a ține post negru pentru a-și îmbunătăți sănătatea și starea de spirit: „Nu am făcut-o doar pentru slăbit.

În primul rând, mi-am dat seama că te ajută din punctul de vedere al sănătății, să regenerezi celulele, și, după ce am făcut-o prima oară, mi-am dat seama ce fel de impact are asupra ta, din punct de vedere emoțional. Te face să ajungi la tine și te face să fii prezent, te face să-ți dai seama că noi folosim mâncarea ca să ne dăm stări. Deci, la bază, mâncarea este cel mai mare drog”.

Moderatoarea s-a arătat foarte surprinsă, iar invitatul a îndemnat-o să încerce și ea o astfel de experiență, pentru a se convinge cât de benefică este: „Bea apă șapte zile, să vezi ce fel de stări ai tu, natural, și cum ești înăuntrul tău”.

Citește și: Damian Drăghici, despre influența familiei asupra carierei sale muzicale. Ce părere are artistul despre compromisurile făcute de-a lungul timpului

În continuare, Ilinca Vandici a fost surprinsă de performanța lui Damian de a nu mânca nimic o săptămână întreagă și l-a întrebat dacă în acel timp a avut energia necesară pentru a lucra, iar el a răspuns: „Câte 16 ore pe zi, ai o energie incredibilă”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Damian Drăghici a reușit să scape de dependențele pe care le avea

Acum, cântărețul ține post intermitent doar lunea, miercurea și vinerea țin post negru, iar în restul zilelor are grijă să mănânce sănătos. În acest sens, gazda podcastului l-a întrebat: „Nu ți-e dor de o prăjitură?”.

Damian Drăghici a explicat, însă, că nu mai simte nevoia să consume zahăr și nici să aibă alte vicii, precum fumatul sau consumul de alcool și cafea.

Citește și: Până la ce oră se ține postul miercurea și vinerea? Ce spun preoții

„Dacă vreau să mănânc o prăjitură, o mănânc, dar nu mănânc prăjitura întreagă.(...) Așa de mult s-au schimbat papilele gustative.(...) Dar celelalte nu le mai ating deloc, de cinci ani de zile zero băutură, zero țigări, zero cafea. Eram dependent de starea de care aveam nevoie ca eu să-mi înfrunt niște stări”,  a

povestit invitatul.